Home Nieuws Rapport: gemiddeld blockchain-project sneuvelt binnen twee jaar

Rapport: gemiddeld blockchain-project sneuvelt binnen twee jaar

In de afgelopen jaren is het aantal blockchain-projecten enorm gestegen, met 817 ICO’s die vorig jaar meer dan $6 miljard hebben opgehaald, in vergelijking met slechts 29 ICO’s in 2016 die $90 miljoen opleverden. Dit jaar alleen al zijn er 777 ICO’s geweest en de teller loopt nog; meer en meer startups willen meeliften op het ICO-succes, maar lang niet allemaal zullen het halen.

- Advertentie -

Sinds de uitvinding van blockchain in 2008 zijn er 80.000 blockchain-projecten de wereld in geslingerd, en een rapport van de Chinese overheid heeft vastgesteld dat slechts 8% daarvan actief wordt onderhouden. Bij de 92% die mislukte duurde het gemiddeld 1,2 jaar voordat het onderhoud van de projecten tot stilstand kwam.

He Baohong, van de Cloud Computing and Big Data Research Institute van CAICT; een wetenschappelijk instituut onder het ministerie van Industrie en Informatietechnologie, gaf een toelichting op het korte leven van deze projecten op de China International Big Data Industry Expo 2018 in Guizhou, China:

Deze projecten kwamen heel snel uit, maar stierven ook snel weer. Onder deze omstandigheden versnellen overheden wereldwijd hun inspanningen om eenduidige normen vast te stellen die blockchain-projecten kunnen helpen real-life applicaties te realiseren.

We hebben verifieerbare blockchain-programma’s opgezet in China en bijna 200 particuliere ondernemingen hebben belangstelling getoond om mee te doen. Dit zal de blockchain-technologie en -industrie helpen transparanter en opener te worden.

Het CAICT heeft ook een rapport vrijgegeven over de top 10 van wereldwijde trends in de blockchain-industrie, waarvan 6 belangrijke trends in het bijzonder. Toenemende integratie van de stroom van gegevens en het versnelde tempo van de groei van digitale assets waren beide positieve trends die zich nu voordoen terwijl de innovatie en ontwikkeling vooruit gaat.

De Chinese overheid heeft onlangs een rapport gepubliceerd waarin de kwaliteit van openbare blockchain-projecten werd gerangschikt. Bitcoin plaatste zich op de gedeelde 13e plaats met cryptocurrency Verge. Dat klassement leidde, niet verassend, tot veel controverse onder crypto-enthousiastelingen, vooral nadat Verge voor de tweede keer in 2018 alleen al door een kwaadaardige miner was aangevallen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.090,10 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.131,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.146,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.180,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.346,60 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...