Simon Bosch Simon Bosch
14/06/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2023 04:00

Belangrijke XRP documenten: Niet iedereen verwacht succes

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Belangrijke XRP documenten: Niet iedereen verwacht succes

Foto: Zolnierek/Shutterstock

Ripple wil al meer dan een jaar de e-mails van voormalig SEC-directeur William Hinman inzien als onderdeel van de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Hier zou onder andere in staan dat de SEC Ethereum (ETH) heeft voorgetrokken op de rest van de crypto-industrie. Inmiddels is de informatie vrijgegeven in de rechtszaal, en Ripple-CEO Brad Garlinghouse is er blij mee.

Heeft de XRP koers een bodem bereikt tegenover bitcoin?
Heeft de XRP koers een bodem bereikt tegenover bitcoin?

Ripple CEO erg blij met Hinman documenten

Op Twitter reageert Garlinghouse op de vraag wat hij van de documenten in kwestie vindt. Hij verklaart niet op de details in te kunnen gaan, maar zowel hij als Ripple’s hoofdadvocaat Stuart Alderoty vinden dat ze het wachten waard waren. Ripple wacht al meer dan 18 maanden op de informatie uit deze e-mails, verklaart de CEO.

Ripple hoopte dat de documenten zouden kunnen aantonen dat de SEC vuil spel heeft gespeeld en Ethereum bewust duidelijke regulatie zou hebben gegeven en de rest van de crypto-industrie niet. Veel investeerders zouden de uitspraken van Hinman namelijk hebben opgevat als advies, wat in theorie een gunstig effect heeft gehad op de ether prijs.

Maar momenteel klaagt de SEC het ene crypto-bedrijf na het andere aan omdat zij ongeregistreerde effecten zouden uitgeven of verkopen. De rechtszaak tegen Ripple loopt zelfs al sinds eind 2020, en deze is nog steeds niet afgerond.

Advertentie

Advocaat vindt e-mails juist niet nuttig

Maar niet iedereen is even optimistisch over de eindelijk onthulde documenten. Delphi Labs’ hoofdadvocaat Gabriel Shapiro verklaart op Twitter dat de documenten eigenlijk helemaal niet zo nuttig zijn voor Ripple en XRP, hij begrijpt ook niet waarom Ripple denkt dat ze dit wel zijn. De documenten zouden zelfs gunstig kunnen zijn voor Ethereum. Ze zouden niets verklappen wat we al niet wisten. Helaas gaat hij niet dieper in op de details.

Wat hij wel nuttig vindt is hoe verschillende medewerkers van de SEC dachten over problemen die ten tijde van de door Hinman verstuurde e-mails speelden. Dat geeft in ieder geval een interessant kijkje in de keuken van de SEC. Ook is hij het erover eens dat de SEC een chaos heeft gemaakt van de regels voor crypto in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Advertentie