Roy van Krieken Roy van Krieken
24/10/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2022 16:05

Cardano-oprichter bekritiseert ‘complottheorieën’ van XRP-gemeenschap

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Cardano-oprichter bekritiseert ‘complottheorieën’ van XRP-gemeenschap

Foto: Zenza Flarini/Shutterstock

Charles Hoskinson, de grote man bij Cardano (ADA), heeft zich onlangs uitgelaten over de rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple (XRP). De reactie op zijn uitspraken vanuit de XRP-gemeenschap waren heftig. In een interview met BitBoy stelt Hoskinson daarom dat hij een hekel heeft aan de hoeveelheid ‘complottheorieën’ die voortkomen uit deze gemeenschap.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP-gemeenschap

Niet lang geleden liet Hoskinson weten dat hij gelooft dat Ripple door de SEC werd aangeklaagd omdat er eigenlijk een groot gebrek aan duidelijkheid wat betreft regulatie bestaat in de Verenigde Staten. Hoewel je het eens of oneens kunt zijn met deze uitspraak, werd hij stevig aangevallen door de XRP-gemeenschap.

XRP-aanhangers claimeden dat er onder meer grootschalige corruptie in het spel was en zelfs dat de SEC middels de rechtszaak het Ethereum (ETH) netwerk zou willen helpen. Omdat Hoskinson ook een medeoprichter van Ethereum is, beschuldigden de aanhangers van Ripple hem ervan de kant van SEC te kiezen. Dit is volgens Hoskinson uiteraard onzin en roept daarom de XRP-gemeenschap om te stoppen met het verspreiden van complottheorieën.

“Maar mijn enige commentaar was dat ik me moest richten op datgene wat gaat winnen en me moest richten op het bouwen van bruggen en relaties. Door die opmerkingen, duizenden en duizenden en duizenden tweets, was het trending op Twitter, grote samenzwering. Mensen vielen me aan, noemden me een nukkig kind, onprofessioneel. Allemaal vitriool en negativiteit,” zei hij. 

Ripple CTO David Schwartz

Ook de CTO van Ripple, David Schwartz, gaf op Twitter aan dat hij teleurgesteld was in de reactie van de XRP-gemeenschap op de uitspraken van Charles Hoskinson. Hij stelde dat het hem verdrietig maakte en dat de gemeenschap juist zou moeten erkennen dat Hoskinson aan dezelfde kant staat als Ripple.

Dit was voor Hoskinson zelf echter niet genoeg. Hij vond dat Schwartz en andere toplieden bij Ripple meer verantwoordelijkheid zouden moeten nemen en de XRP-gemeenschap duidelijker moeten vertellen dat het verspreiden van ongefundeerde complottheorieën meer schade aanricht dan dat het de zaak helpt.

“Ik was een beetje teleurgesteld in David Schwartz en anderen die zeiden dat er veel gezegd kon worden en het maakt me verdrietig. Wat dacht je ervan om een paar ballen te kweken en je gemeenschap te vertellen dat ze niet samenzweerderig moeten zijn. Misschien zou je dat moeten doen, want uiteindelijk moeten we allemaal samen in deze ruimte leven en deze waanzin lost niets op.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie