Ivo Melchers Ivo Melchers
07/05/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2023 12:00

CEO Ripple spreekt dank uit voor steun vanuit XRP community

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Foto: Shutterstock/Daboost

Bijna twee en een half jaar geleden kwam Ripple, het bedrijf achter de XRP token, in de problemen door een aanklacht vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De toezichthouder is van mening dat het crypto-bedrijf de XRP-tokens als ongeregistreerd effect heeft verkocht. Inmiddels, 29 maanden later, zitten de twee partijen nog altijd verwikkeld in de slepende rechtszaak en lijkt het eindelijk zijn laatste fase te hebben bereikt. Wanneer er een definitieve punt achter wordt gezet is echter allerminst zeker, maar voor velen binnen de wereld van crypto kan het niet snel genoeg komen.

De steun vanuit de XRP-gemeenschap tijdens de slepende strijd met de Amerikaanse toezichthouder is niet onopgemerkt gebleven voor het Ripple-team. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft dan ook de tijd genomen om zijn dank uit te spreken voor de gemeenschap.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple CEO is dankbaar voor community

Na zijn deelname aan de XRP Las Vegas 2023-bijeenkomst, plaatste Garlinghouse namelijk een tweet waarin hij zich richtte tot de XRP community. In de tweet geeft hij aan dat de community het team altijd heeft bijgestaan en gesteund tijdens de hardnekkige strijd met de SEC. Hij eindigde zijn tweet door te zeggen dat hij zijn ‘’dankbaarheid niet voldoende kan uiten’’.

 

Het XRP Las Vegas 2023-evenement is een tweedaagse conferentie die exclusief is gewijd aan leden van de XRP gemeenschap. Door de organisatoren wordt het evenement ook wel de ‘’XRPArmy Conference of a lifetime!’’ genoemd.

Advertentie

Einde in zicht voor XRP rechtszaak?

Garlinghouse heeft eerder al aangegeven dat hij verwacht dat de rechter dit jaar nog een beslissing zal nemen in de rechtszaak met de Amerikaanse financiële waakhond. Ripple advocaat John Deaton verwacht daarentegen dat het vonnis niet lang meer op zich zal laten wachten en elk moment kan vallen.

In het laatste Ripple nieuws omtrent de rechtszaak kon je lezen dat de geruchtenmolen op Twitter op hoge toeren draaiden. Het verhaal ging namelijk rond dat er op 8 mei een ontmoeting plaats zou gaan vinden tussen de vertegenwoordigers van Ripple en de SEC. Het lijkt echter niet op de waarheid te zijn berust, aangezien Eleanor Terrett van Fox Business het verhaal ontkende.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie