Roy van Krieken Roy van Krieken
07/03/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2023 19:30

‘Vonnis XRP rechtszaak niet verder vertraagd, kan vanavond al vallen’

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Forbes respalda a Ripple en el caso legal de XRP contra la SEC

Foto: Migren art/Shutterstock

Al meer dan 2 jaar is Ripple (XRP) verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Als een donkere wolk hangt de zaak nog altijd boven het crypto project, maar mogelijk komt hier zeer spoedig verandering is. Onlangs was nog in het ripple nieuws te lezen dat de CEO van Ripple verwacht dat een uitspraak dit jaar zeker zal komen, maar volgens Ripple advocaat John Deaton hoeven we mogelijk nog maar een paar weken te wachten.

  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ripple rechtszaak

John Deaton, die zelf als advocaat de XRP-gemeenschap vertegenwoordigt in de rechtszaak, zei dit op Twitter. Hij zou niet gek opkijken als er vanavond nog een vonnis wordt uitgesproken door de rechter. In ieder geval verwacht hij niet nog verdere vertragingen.

“Ik betwijfel ten zeerste dat we een aanzienlijke vertraging zien vanaf hier. Het kan vanavond zijn of over een paar weken.”

Volgens een andere Ripple advocaat, James K. Filan, staat rechter Analisa Torres bekend als iemand die in een rap tempo achter elkaar haar beslissingen maakt. Vanuit deze observatie stemt dan ook het vermoeden dat de rechter niet lang op de volgende stap zal laten wachten.

Ook Fred Rispoli, een advocaat bij de firma Hodl Law, geeft aan dat hij er van overtuigd is dat de XRP-rechtszaak eindelijk bijna voorbij is. Volgens is de summary judgment “heel, heel erg dichtbij”.

Wel gelooft Rispoli dat Ripple noch de SEC er met een volledige overwinning vandoor zal gaan. Hij verwacht dat in ieder geval een deel van de lopende zaak opnieuw voor de rechter zal moeten komen. 

XRP naar $1?

Desalniettemin is de kans zeker aanwezig dat Ripple wel een cruciale overwinning zal boeken. Mocht de rechter in het voordeel van Ripple haar vonnis doen dan kan dit tevens een serieuze impuls geven aan XRP. Immers, de donkere wolk die boven Ripple hing is dan ineens weg.

Uiteraard is het onmogelijk om te voorspellen wat de koers van XRP in een dergelijk positief scenario gaat doen, maar een behoorlijke prijsimpuls is eigenlijk wel te verwachten. Wellicht dat de koers dan eindelijk weer kan gaan beginnen aan de klim richting de $1.

Helaas kan het omgekeerde ook nog altijd waar zijn. Het is geen gegeven dat Ripple er met de winst vandoor gaat, de SEC kan ook het gelijk krijgen van de rechter. Vanzelfsprekend zou dit een bearish scenario zijn voor de XRP koers.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie