Roy van Krieken Roy van Krieken
25/05/2024 07:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2024 20:53

Coinbase hervat na negen maanden de handel van XRP in New York

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Crypto bullmarkt drijft Coinbase winst nu al ver voorbij heel 2023

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase heeft onlangs aangekondigd dat het voor gebruikers in New York weer mogelijk is om XRP te kunnen verhandelen. De handel heeft in totaal meer dan negen maanden stilgelegen.

De Chief Legal Officer van Coinbase, Paul Grewal, heeft via een post op X laten weten dat Coinbase al langere tijd met de staat New York in gesprek is geweest om de handel van XRP in de staat weer mogelijk te maken. “We hebben naar jullie geluisterd en het voor elkaar gekregen.” We kunnen aankondigen dat we weer terug zijn,” aldus Grewal.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Juridische uitdagingen en re-listing XRP

Er is een periode van veel commotie vooraf gegaan aan de hervatting van de handel van XRP. Sinds de rechtszaak die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in 2022 werd aangespannen tegen Ripple Labs, heeft de handel van XRP op veel Amerikaanse beurzen stilgelegen.

Rechter Analisa Torres bracht daar in 2023 na lang wachten verandering in. Zij oordeelde dat secundaire verkopen van XRP niet als security (effecten) konden worden beschouwd. Die uitspraak leidde ertoe dat Coinbase en andere beurzen vanaf toen de handel in XRP opnieuw beschikbaar konden stellen.

Advertentie

XRP-rechtszaak

Dat was niet direct het geval in veel rechtsgebieden in de Verenigde Staten, waaronder dua in de staat New York. Het is in de staat New York erg lastig om als beheerder van klantentegoeden te mogen opereren. Daarvoor moeten cryptobedrijven voldoen aan zeer strenge eisen en in het bezit zijn van een zogenaamde BitLicense. Dit is een van de moeilijkste en duurste operationele licenties in de VS.

Het New York Department of Financial Services (NYDFS) verwijderde in 2023 Ripple Labs van hun lijst, de zogenaamde “Greenlist”, van goedgekeurde bedrijven voor het beheren van klantentegoeden. Als gevolg hiervan was Coinbase genoodzaakt de handel in XRP stil te leggen.

XRP is via Coinbase sinds 2019 beschikbaar in de VS. Hoewel de handel een jaar na de SEC-rechtszaak dus weer werd hervat in grote delen van de VS, bleven de beperkingen voor New Yorkse gebruikers tot nu toe van kracht. Daar is nu verandering in gekomen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Grote doorbraak voor Ripple – samenwerking met 10 overheden
Advertentie