Robin Hazekamp Robin Hazekamp
01/01/2024 19:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/2024 19:13

De XRP prijs voor het einde van januari 2024, volgens AI

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple (XRP) neemt crypto bewaardienst over in strategische zet

Foto: Grey82/Shutterstock

Ripple (XRP) heeft in tegenstelling tot vele andere cryptocurrencies weinig verandering meegemaakt de afgelopen maand. In 30 dagen is de munt met 1,5% gestegen. Een magere prestatie vergeleken met de 72,5% stijging van solana (SOL). Investeerders vragen zich af wat XRP in januari gaat doen. Een Artificial Intelligence (AI) heeft daar een uitspraak over gedaan.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP gaat paar procent de lucht in richting het einde van januari 2024

Verschillende grote investeerders hebben een positieve kijk op de XRP koers. De 6e grootste crypto op de markt lijkt een goede maand tegemoet te gaan. Doordat investeerders aan het begin van het nieuwe jaar vaak een positief marktsentiment ontwikkelen, stijgen verschillende tokens. 

Gezien de recente positieve ontwikkelingen van Ripple, lijkt ook XRP aan de beurt te zijn. Een Artificial Intelligence is het daar mee eens. Het verwacht een XRP prijs van $0,65 richting het einde van de maand. Dat is een stijging van 4,7% op de huidige koers van $0,62. 

Voor de komende paar dagen verwacht de koers echter een nog veel grotere stijging. Op 6 januari verwacht het machine learning algoritme van coincodex een XRP prijs van $0,80. Dat is een stijging van 30,2% binnen de komende vijf dagen. 

Daarna verwacht het programma een lichte correctie naar $0,70. Vervolgens verwacht de AI opnieuw een toename richting de $0,79, halverwege januari. In de twee weken daarna voorspelt het algoritme een consistente afname, wat XRP op $0,65 brengt op 31 januari.

Advertentie

Belangrijke gebeurtenissen op komst voor Ripple 

Ripple, het bedrijf achter XRP, gaat een aantal belangrijke gebeurtenissen tegemoet. Het bedrijf zit nu in de slotfase van een rechtszaak met de Amerikaanse financiële waakhond. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft verschillende aanklachten laten vallen. 

Het enige wat Ripple nog tegemoet staat is het opgelegd krijgen van een boete. Rechter Analisa Torres besloot dat Ripple geen wetten overschrijdt met de secundaire verkoop van XRP op crypto exchanges. Daarentegen zaten ze met de directe verkoop aan investeerders wel fout. 

Hoe groot de boete zal zijn die daarvoor als schadevergoeding dient, zal in de komende maanden worden bepaald. XRP advocaat John Deaton is van mening dat Ripple de rechtszaak al voor 99% gewonnen heeft. Indien de boete lager is dan $20 miljoen, ziet hij dat als een enorme overwinning voor Ripple. 

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie