Tim Kamp Tim Kamp
31/12/2023 22:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2023 19:32

Ripple gaat belangrijke tijd tegemoet, koers kan sterk reageren

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Foto: Maryshot/Shutterstock

Ripple (XRP) kwam ook in 2023 weer veel in aanraking met juridische kwesties. Toch was het een positief jaar voor de crypto: de prijs is in het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Ondanks deze groei wijzen recente en komende gebeurtenissen op mogelijke prijsbewegingen.

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Een bewogen crypto jaar voor Ripple

In 2023 heeft Ripple (XRP) opmerkelijke vooruitgang geboekt, ondanks aanhoudende juridische uitdagingen. Met een indrukwekkende stijging van 87% in dit kalenderjaar bewijst XRP zijn veerkracht. Hoewel de XRP-prijs gedurende een groot deel van het jaar opwaarts bewoog, vertoonde de laatste weken in december een zijwaartse beweging. Zo ligt de prijs nu rond de $0.62.

De juridische strijd tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC), die in 2020 begon, heeft Ripple niet belemmerd in zijn indrukwekkende prestaties. De belangrijke beslissing waarbij werd bevestigd dat XRP-tokens geen effecten zijn hebben de crypto gunstig beïnvloed.

Advertentie

Rechtszaak SEC & Ripple

In elk geval is het cruciaal om te kijken naar belangrijke naderende data in de rechtszaak van Ripple, die mogelijk de ontwikkelingen in de XRP-prijs zullen beïnvloeden. Met het begin van de zaak tussen de SEC en Coinbase op 17 januari. Eerder leidde een positieve uitspraak voor Ripple tot de heropname van XRP op Coinbase, nadat het zeven maanden geleden de XRP-munten van de hand deed.

De deadline voor de ontdekking van bewijs in de zaak tussen SEC en Ripple is op 12 februari. Belangrijke data in het nieuwe jaar zijn onder andere: 12 februari 2024 begint de briefing; 13 maart 2024 dient de SEC de remedies brief in; 12 april 2024 dient Ripple zijn verweer in en tot slot reageert de SEC op 29 april 2024.

Naast juridische ontwikkelingen toont on-chaindata veel beweging in de markt. Diverse whales (enorme cryptobezitters) verplaatsten namelijk 537 miljoen XRP in 24 uur. Daarnaast zijn er transacties uitgevoerd omtrent het verplaatsen van 300 miljoen XRP van Binance naar een onbekend adres en een groei van het dagelijkse transactievolume met 350%. Genoeg om naar uit te kijken voor Ripple en XRP in 2024.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie