Roy van Krieken Roy van Krieken
24/12/2023 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2023 17:27

Ripple topman onthult bijzondere deal met de SEC in 2020

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple's XRPL ziet aantal XRP transacties meer dan verdubbelen in 2024

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Ripple’s juridische strijd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijft de cryptowereld bezighouden. Drie jaar na de aanklacht blijft de vraag of XRP als een effect moet worden beschouwd onderwerp van gesprek. Stuart Alderoty, de hoofd juridische zaken bij Ripple, onthulde onlangs dat de SEC voor het aanspannen van de rechtszaak een schikking voorstelde. Dit hield in dat Ripple publiekelijk moest erkennen dat XRP een effect is en de markt een korte periode moest krijgen om aan de regels te voldoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ripple en de rechtszaak tegen de SEC

Op 22 december 2020 beschuldigde de SEC Ripple ervan om XRP te verkopen als effecten zondat dat zij daar de benodigde licenties voor in handen hadden, waarbij meer dan $1,3 miljard werd opgehaald. Ripple’s verweer was dat XRP geen effect is en dat de SEC gefaald heeft in het bieden van een duidelijk regelgevend kader voor cryptocurrencies.

Voordat deze aanklacht werd ingediend was de SEC in gesprek met Ripple om tot een schikking te komen, dat stelt Alderoty op X. Een van de voorwaarden was dus dat Ripple moest erkennen dat XRP een effect was, hetgeen niet acceptabel voor het bedrijf was. Daarnaast was het ontbreken van duidelijke regels ook reden om niet akkoord te gaan met het voorstel van de SEC. Hoe kon het zo zijn dat Ripple de regels had gebroken als deze regels nog helemaal niet bestonden, dat was de redenering volgens de Ripple-topman.

Het gebrek aan duidelijke regels voor crypto blijft een pijnpunt binnen de industrie. Ondanks kritiek en het vertrek van bedrijven uit de VS, heeft de SEC voornamelijk een harde strategie gevolgd, met juridische acties tegen belangrijke crypto-exchanges zoals Coinbase en Binance. Het centrale punt van de rechtszaak blijft echter de status van XRP.

Advertentie

Ripple pakt winst, maar de zaak is nog niet voorbij

In juli 2023 leverde rechter Analisa Torres een samenvattend oordeel dat XRP in retailtransacties niet als een effect wordt beschouwd. Dit oordeel is van cruciaal belang voor de cryptosector, aangezien het duidelijkheid schept over de juridische status van digitale activa. Maar de strijd is nog niet definitief gestreden.

De toekomst van XRP en Ripple hangt sterk af van het vervolg van deze juridische strijd. De cryptogemeenschap kijkt met spanning uit naar verdere ontwikkelingen, hopend op meer duidelijkheid en een gunstig klimaat voor de groei van de hele crypto markt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Advertentie