Roy van Krieken Roy van Krieken
19/09/2022 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2022 13:05

Einde XRP rechtszaak in zicht? Ripple en SEC eisen uitspraak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Einde XRP rechtszaak in zicht? Ripple en SEC eisen uitspraak

Foto: Van dii/Shutterstock

Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn al zo’n anderhalf jaar met elkaar verwikkeld in een rechtszaak. De SEC stelt dat Ripple hun XRP tokens heeft verkocht als security, ofwel effect, zonder dat zij hiervoor de benodigde licenties in handen hadden. Ripple ontkent dit uiteraard en vooralsnog duurt de rechtszaak maar voort. Zowel Ripple als de SEC willen nu dat de rechter spoedig met een definitieve uitspraak komt over de kwestie.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple rechtszaak

In twee aparte moties pleiten zowel Ripple als de SEC voor een versnelde uitspraak van de rechter. Het gaat hier om zogeheten ‘summary judgment’ moties. Dergelijke moties worden ingediend als partijen in een rechtszaak geloven dat er genoeg bewijs is verzameld om tot een conclusie te komen. Schijnbaar geloven zowel de SEC als Ripple dat dit nu het geval is.

Beide partijen hebben rechter Analisa Torres opgeroepen om onmiddellijk uitspraak te doen over de vraag of de XRP-verkopen van Ripple in strijd waren met de Amerikaanse effectenwetgeving. Ripple heeft betoogd dat de SEC geen antwoorden meer heeft om te bewijzen dat de XRP-verkopen een “investeringscontract” vormden, terwijl de SEC vasthoudt aan haar overtuiging dat dit wel het geval is. 

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, reageerde op Twitter op het feit dat de SEC ook een summary judgment heeft ingediend. Volgens hem maakt dit duidelijk dat de SEC helemaal niet van plan was om de wet te handhaven, maar dat zij enkel bezig waren om hun eigen jurisdictie uit te breiden.

Ripple advocaat, Stuart Alderoty, liet weten dat de motie van de SEC bevestigt dat zij na jaren van procesvoering nog altijd niet in staat zijn om overtredingen van Ripple te bewijzen.

Is het einde van de XRP rechtszaak in zicht?

De Ripple gemeenschap reageerde positief op het nieuws dat beide partijen een motie hadden ingediend. Volgens sommigen betekent dit namelijk dat er licht aan het einde van de tunnel zichtbaar is.

Als de rechtbank het versnelde vonnis uitspreekt, dan  zal deze uitspraak van de rechtbank een diepgaande invloed hebben op het bepalen welke cryptocurrencies als effect gezien kunnen worden onder de Amerikaanse effectenwetgeving.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie