Roy van Krieken Roy van Krieken
19/09/2022 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2022 13:05

Einde XRP rechtszaak in zicht? Ripple en SEC eisen uitspraak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Einde XRP rechtszaak in zicht? Ripple en SEC eisen uitspraak

Foto: Van dii/Shutterstock

Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn al zo’n anderhalf jaar met elkaar verwikkeld in een rechtszaak. De SEC stelt dat Ripple hun XRP tokens heeft verkocht als security, ofwel effect, zonder dat zij hiervoor de benodigde licenties in handen hadden. Ripple ontkent dit uiteraard en vooralsnog duurt de rechtszaak maar voort. Zowel Ripple als de SEC willen nu dat de rechter spoedig met een definitieve uitspraak komt over de kwestie.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ripple rechtszaak

In twee aparte moties pleiten zowel Ripple als de SEC voor een versnelde uitspraak van de rechter. Het gaat hier om zogeheten ‘summary judgment’ moties. Dergelijke moties worden ingediend als partijen in een rechtszaak geloven dat er genoeg bewijs is verzameld om tot een conclusie te komen. Schijnbaar geloven zowel de SEC als Ripple dat dit nu het geval is.

Beide partijen hebben rechter Analisa Torres opgeroepen om onmiddellijk uitspraak te doen over de vraag of de XRP-verkopen van Ripple in strijd waren met de Amerikaanse effectenwetgeving. Ripple heeft betoogd dat de SEC geen antwoorden meer heeft om te bewijzen dat de XRP-verkopen een “investeringscontract” vormden, terwijl de SEC vasthoudt aan haar overtuiging dat dit wel het geval is. 

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, reageerde op Twitter op het feit dat de SEC ook een summary judgment heeft ingediend. Volgens hem maakt dit duidelijk dat de SEC helemaal niet van plan was om de wet te handhaven, maar dat zij enkel bezig waren om hun eigen jurisdictie uit te breiden.

Ripple advocaat, Stuart Alderoty, liet weten dat de motie van de SEC bevestigt dat zij na jaren van procesvoering nog altijd niet in staat zijn om overtredingen van Ripple te bewijzen.

Is het einde van de XRP rechtszaak in zicht?

De Ripple gemeenschap reageerde positief op het nieuws dat beide partijen een motie hadden ingediend. Volgens sommigen betekent dit namelijk dat er licht aan het einde van de tunnel zichtbaar is.

Als de rechtbank het versnelde vonnis uitspreekt, dan  zal deze uitspraak van de rechtbank een diepgaande invloed hebben op het bepalen welke cryptocurrencies als effect gezien kunnen worden onder de Amerikaanse effectenwetgeving.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Grote doorbraak voor Ripple – samenwerking met 10 overheden
Advertentie