Ivo Melchers Ivo Melchers
20/10/2023 08:48 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2023 08:48

Groot XRP nieuws: aanklacht tegen Ripple leiders ingetrokken

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Groot XRP nieuws: aanklacht tegen Ripple leiders ingetrokken

Foto: Mark Van Scyoc/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter XRP, heeft wederom een overwinning binnengesleept in haar rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Specifiek heeft het dit keer betrekking op Ripple CEO Brad Garlinghouse en uitvoerend voorzitter Chris Larsen. De financiële waakhond heeft al haar aanklachten tegen de leidinggevenden namelijk ingetrokken. Als gevolg van de recente ontwikkelingen is XRP een van de hardste stijgers van de grote jongens uit het crypto-ecosysteem.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SEC trekt Ripple aanklachten in

Veel crypto-investeerders zijn op de hoogte van de lopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC. De toezichthouder sleepte Ripple in december 2020 voor de rechter vanwege de vermeende verkoop van niet geregistreerde effecten. Weinig mensen weten echter af van het feit dat specifiek Garlinghouse en Larsen ook een doelwit waren van de SEC.

Om precies te zijn werden de twee beschuldigd van medeplichtigheid aan eerdergenoemde overtreding van de federale effectenwetgeving.

In een aanvraag van 19 oktober bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York kwamen de partijen overeen om vrijwillig de aanklacht tegen de twee leidinggevenden ‘met vooroordelen’ af te wijzen. Dit is een juridische term wat simpelweg betekent dat de zaak niet opnieuw kan worden ingediend

Het is bovendien belangrijk om te vermelden dat het loslaten van de claims ten aanzien van Garlinghouse  en Larsen geen effect heeft op de andere aanklachten tegenover Ripple zelf.

In reactie op de indiening noemt Stuart Aldeorty, Chief Legal Officer van Ripple, de stap ‘’een overgave door de SEC’’ in plaats van een schikking.

Ripple heeft  bovendien een verklaring uitgebracht waarin het SEC-besluit een ‘’verbluffende capitulatie’’ werd genoemd. Garlinghouse schreef het volgende in de verklaring:

‘’Al bijna drie jaar zijn Chris en ik het onderwerp van ongegronde beschuldigingen van een malafide toezichthouder met een politieke agenda. In plaats van op zoek te gaan naar de criminelen die geld van klanten stelen op buitenlandse beurzen die politieke gunst probeerden te verkrijgen, ging de SEC achter de goede mensen aan.’’

Op het moment van schrijven staat de XRP koers met 5,58 procent in de plus.

XRP rechtszaak

Afgelopen juli behaalde Ripple een grote overwinning in de juridische strijd met de SEC. Rechter Analisa Torres oordeelde namelijk dat de verkoop van XRP op handelsbeurzen niet onder de effectenwetgeving valt. In dezelfde uitspraak oordeelde Torres echter wel dat de effectenwetgeving werd overtreden door XRP rechtstreeks aan institutionele beleggers te verkopen.

Het is dit tweede deel waarin de SEC en Ripple de discussies zullen voortzetten, zo blijkt uit de indiening. Beide partijen hebben afgesproken om uiterlijk op 9 november een tijdschema te presenteren.

Eerder deze maand scoorde Ripple ook al een overwinning nadat de poging van de SEC om in hoger beroep te gaan terwijl andere kwesties doorgingen in het proces, afgewezen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Advertentie