Ivo Melchers Ivo Melchers
04/10/2023 07:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2023 14:55

Ripple boekt wéér grote winst in XRP rechtszaak, koers schiet omhoog

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple boekt wéér grote winst in XRP rechtszaak, koers schiet omhoog

Foto: Grey82/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, heeft net als in juli van dit jaar een grote overwinning geboekt in haar rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In juli oordeelde de rechter onder andere dat de verkoop van XRP op beurzen niet als effecten beschouwd kunnen worden. De toezichthouder diende een maand later een verzoek in om in hoger beroep te gaan, maar deze is nu afgewezen.

Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren
Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren

XRP stijgt na SEC verlies

In augustus ging de financiële waakhond in beroep tegen de beslissing van rechter Analisa Torres met het argument dat er ‘’substantiële gronden waren voor meningsverschillen’’ over de geldende wetten.

Via het hoger beroep wilde de SEC uitstel aanvragen in de rechtszaak tegen Ripple. De toezichthouder was namelijk van mening dat de uitkomst van andere relevante zaken, zoals de rechtszaken tegen Coinbase en Binance, van invloed kunnen zijn op de juridische strijd tegen Ripple.

In een gerechtelijk bevel van 3 oktober wees rechter Torres het verzoek van de SEC af en beweerde dat de toezichthouder er niet in was geslaagd aan te tonen dat er sprake was van controlerende rechtsvragen of dat er substantiële redenen waren voor meningsverschillen over de kwestie.

De beslissing is echter geen volledige nederlaag voor de SEC. Rechter Torres heeft namelijk een procesdatum van april 2024 vastgesteld voor andere kwesties die nog moeten worden opgelost. De SEC kan daarna nog steeds een poging wagen in beroep te gaan tegen de algehele zaak.

XRP koers reageert

Het nieuws vertegenwoordigt een nieuwe overwinning – zij het een kleinere dan de uitspraak in juli – voor Ripple. De XRP koers schoot dan ook direct de lucht in nadat het nieuws naar buiten werd gebracht.

Om precies te zijn steeg de koers met 8 procent tot een piek van bijna 0,55 dollar. Het is een van de zeldzame stijgers momenteel binnen de bredere cryptomarkt.

Crypto-analysebedrijf Santiment liet tevens weten dat XRP weer volop in de schijnwerpers staat aangezien de ‘social dominance’ zijn hoogste niveau sinds het vonnis van 13 juli heeft bereikt. Santiment definieert de sociale dominantie als het percentage discussies over het ene activa ten opzichte van de andere top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

Na het bereiken van de piek heeft de XRP prijs een kleine correctie ondergaan. Op het moment van schrijven komt de koers uit op 0,5295 dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Advertentie