Sander van Rijn Sander van Rijn
18/08/2023 14:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/08/2023 14:00

XRP rechtszaak: Toezichthouder krijgt groen licht voor hoger beroep

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP rechtszaak: Toezichthouder krijgt groen licht voor hoger beroep

Foto: danielberndt/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft van een federale rechter in New York toestemming gekregen om een motie in te dienen voor een kort geding in de rechtszaak tegen Ripple (XRP). Indien de motie wordt ingewilligd, biedt dit de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan tegen de eerdere uitspraak van 13 juli.

Rechter Analisa Torres oordeelde in deze uitspraak dat de verkoop van XRP via handelsplatformen niet in strijd is met de Amerikaanse effectenwet. Vorige week heeft de Amerikaanse toezichthouder al bekendgemaakt om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.. Deze langslepende juridische strijd, die al sinds 2020 voortduurt, zal hiermee nog een flinke staart krijgen.

Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid

SEC wil in hoger beroep tegen Ripple

Via het hoger beroep wil de SEC uitstel aanvragen in de huidige rechtszaak tegen Ripple Labs. Volgens de Amerikaanse toezichthouder kan de uitkomst van meerdere relevante zaken, zoals de rechtszaken tegen Coinbase en Binance, namelijk van invloed zijn op de XRP-rechtszaak.

Advocaat Staurt Aldority, die Ripple in deze rechtszaak bijstaat, heeft in een eerder bericht op X (Twitter) laten weten zich te verzetten tegen het kort geding van de SEC. Hij zegt dat “er hier geen buitengewone omstandigheden zijn die rechtvaardigen dat er wordt afgeweken van de regel dat alle kwesties met betrekking tot alle partijen moeten worden opgelost voordat er beroep wordt aangetekend.” Hij verwijst hiermee naar het feit dat de SEC niet voldoet aan de noodzakelijke norm om een beroep voort te zetten.

Advertentie

Motie hoger beroep ingewilligd

Ondanks de weerstand van Ripple, heeft rechter Torres het verzoek voor het indienen van een motie van een tussentijds hoger beroep afgelopen donderdag ingewilligd. Torres geeft de SEC tot vandaag 18 augustus de tijd om de motie in te dienen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft echter nog een flinke berg te beklimmen alvorens de motie voor het beroep volledig zal worden goedgekeurd. Indien de rechtbank de motie toewijst, zal de volgende procedure moeten worden ingezet richting de United States Court of Appeals for the Second Circuit.

“En zelfs als rechter Torres hun motie toewijst, moeten ze nog een steile berg beklimmen – de goedkeuring van het Second Circuit krijgen om in beroep te gaan.”

Aldus Bill Hughes, directeur van Global Regulatory Matters en tevens advocaat bij ConsenSys. Als ook de op één na hoogste rechtbank van Amerika toestemming geeft voor het beroep, zal de laatste treden moeten worden beklommen richting het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Belangrijke data voor XRP liefhebbers

Rechter Torres heeft ook Ripple een uiterlijke datum meegegeven om te reageren op de motie van de SEC. Ripple krijgt tot vrijdag 1 september de tijd om een reactie in te dienen op de motie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om in hoger beroep te gaan. Vervolgens zal de Amerikaanse toezichthouder op zijn beurt weer een reactie kunnen indienen op het verweer van Ripple. De rechter heeft bepaald dat de SEC tot vrijdag 8 september heeft, om te reageren op het verweer van Ripple.

De XRP koers schoot op 13 juli hard omhoog door de uitspraak in de rechtszaak. XRP steeg met 75% naar een piekwaarde van $0,93. Met het bloedbad vandaag op de crypto-markt is de koers inmiddels echter weer helemaal teruggevallen naar dezelfde prijs als voor de enorme stijging.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Advertentie