Timo Bult Timo Bult
13/07/2023 18:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2023 18:17

XRP overwinning: Hoe belangrijk is deze uitspraak?

Nieuws
XRP overwinning: Hoe belangrijk is deze uitspraak?

Foto: DaLiu/Shutterstock

Ripple heeft een enorme overwinning geboekt in de XRP rechtszaak. Maar wat betekenen de uitspraken van rechter Torres nu precies? Op Twitter deelden een aantal advocaten hun analyses van de recente ontwikkelingen.

Cryptoreus wil verdienen aan de bitcoin ETF hype, lanceert nieuwe tak

Ripple én SEC krijgen gelijk

De ontwikkelingen zijn overwegend goed nieuws voor XRP. Het is echter geen homerun. Advocaat Jeremy Hogan stelt dat de Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple allebei op verschillende punten in het gelijk worden gesteld.

“Rechter Torres heeft… de baby aan allebei gegeven! Ja, ze vindt de verkopen van XRP die direct door Ripple aan kopers werden gedaan effecten. Dat is goed voor $728 miljoen dollar.”

Maar, gaat Hogan verder, ‘ze vindt programmatic sales [verkopen via exchanges, red.] geen effecten. Gefeliciteerd aan alle 75.000 XRP holders.’ Deze groep XRP is zo’n $757 miljoen waard, aldus de advocaat.

Daarnaast zouden ook “Andere” XRP verkopen geen effecten betreffen. Deze subgroep XRP is $600 miljoen waard. Een punt waarop de SEC gelijk krijgt is dat een effect niet per se een contract nodig heeft om een effect te zijn.

Advertentie

XRP is op zichzelf géén effect

Bill Hughes, advocaat bij ConsenSys, deelt de bevindingen van Hogan. Hij belicht daarnaast de volgende uitspraak van de rechter: “XRP is GEEN effect op zich, zelfs niet wanneer het wordt aangeboden via een effectentransactie.”

Hughes stelt zeer verbaasd te zullen zijn als de SEC niet meteen in beroep gaat. De ontwikkelingen van vandaag zijn dus nog zeker niet het einde van de XRP rechtszaak.

Wel stelt de advocaat vast dat de strategie van de SEC een “serieuze klap” heeft gekregen. “De geloofwaardigheid van de voorzitter van de SEC is nog nooit zo laag geweest.”

Ondanks dat nog veel onduidelijk blijft lijkt de summary judgement van de rechter in de XRP rechtszaak een enorm positieve ontwikkeling voor Ripple. Dat is onder andere te zien aan hoe de markt reageert op het nieuws.

Ripple staat op het moment van schrijven ten opzichte van 24 uur geleden ruim 60% in de plus. Het grootste deel van deze stijging vond in enkele uren na het nieuws plaats. Bekijk hier de andere cryptostats.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie