Timo Bult Timo Bult
13/07/2023 18:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2023 18:17

XRP overwinning: Hoe belangrijk is deze uitspraak?

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP overwinning: Hoe belangrijk is deze uitspraak?

Foto: DaLiu/Shutterstock

Ripple heeft een enorme overwinning geboekt in de XRP rechtszaak. Maar wat betekenen de uitspraken van rechter Torres nu precies? Op Twitter deelden een aantal advocaten hun analyses van de recente ontwikkelingen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ripple én SEC krijgen gelijk

De ontwikkelingen zijn overwegend goed nieuws voor XRP. Het is echter geen homerun. Advocaat Jeremy Hogan stelt dat de Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple allebei op verschillende punten in het gelijk worden gesteld.

“Rechter Torres heeft… de baby aan allebei gegeven! Ja, ze vindt de verkopen van XRP die direct door Ripple aan kopers werden gedaan effecten. Dat is goed voor $728 miljoen dollar.”

Maar, gaat Hogan verder, ‘ze vindt programmatic sales [verkopen via exchanges, red.] geen effecten. Gefeliciteerd aan alle 75.000 XRP holders.’ Deze groep XRP is zo’n $757 miljoen waard, aldus de advocaat.

Daarnaast zouden ook “Andere” XRP verkopen geen effecten betreffen. Deze subgroep XRP is $600 miljoen waard. Een punt waarop de SEC gelijk krijgt is dat een effect niet per se een contract nodig heeft om een effect te zijn.

Advertentie

XRP is op zichzelf géén effect

Bill Hughes, advocaat bij ConsenSys, deelt de bevindingen van Hogan. Hij belicht daarnaast de volgende uitspraak van de rechter: “XRP is GEEN effect op zich, zelfs niet wanneer het wordt aangeboden via een effectentransactie.”

Hughes stelt zeer verbaasd te zullen zijn als de SEC niet meteen in beroep gaat. De ontwikkelingen van vandaag zijn dus nog zeker niet het einde van de XRP rechtszaak.

Wel stelt de advocaat vast dat de strategie van de SEC een “serieuze klap” heeft gekregen. “De geloofwaardigheid van de voorzitter van de SEC is nog nooit zo laag geweest.”

Ondanks dat nog veel onduidelijk blijft lijkt de summary judgement van de rechter in de XRP rechtszaak een enorm positieve ontwikkeling voor Ripple. Dat is onder andere te zien aan hoe de markt reageert op het nieuws.

Ripple staat op het moment van schrijven ten opzichte van 24 uur geleden ruim 60% in de plus. Het grootste deel van deze stijging vond in enkele uren na het nieuws plaats. Bekijk hier de andere cryptostats.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie