Ivo Melchers Ivo Melchers
13/07/2023 17:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2023 17:46

Altcoins schieten omhoog na grote overwinning Ripple in rechtszaak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Uitgelegd: Bitcoin kan flink stijgen na goedkeuring veelbesproken ETF

Foto: alexgo.photography / Shutterstock.com

Het moment waar de Ripple (XRP) community enorm lang op heeft gewacht is eindelijk aangebroken: de federale rechter Analisa Torres heeft geoordeeld dat de verkoop van XRP-tokens op beurzen niet als effecten beschouwd kunnen worden. De XRP koers ontplofte en staat inmiddels al zo’n 37 procent in de plus. Het positieve Ripple nieuws laat de gehele cryptomarkt in het groen kleuren en altcoins stelen momenteel de show.

SEC blijft miljardboete van Ripple eisen, bekritiseert tegenvoorstel
SEC blijft miljardboete van Ripple eisen, bekritiseert tegenvoorstel

Crypto winst in effecten oorlog

Terwijl bitcoin (BTC) de afgelopen tijd de cryptomarkt op sleeptouw wist te nemen, is het stokje nu doorgegeven aan de altcoins. Bitcoin analist Will Clemente liet dit in een tweet duidelijk naar voren komen; de bitcoin dominantie is namelijk enorm hard gedaald sinds het nieuws van Ripple naar buiten is gekomen.

Altcoins presteren momenteel een stuk beter dan bitcoin en dit heeft alles te maken met de eerdere beschuldigingen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Je zult het hoogstwaarschijnlijk nog wel voor de geest kunnen halen: de SEC sleepte Binance en Coinbase een tijdje terug voor de rechter vanwege het vermeende overtreden van de federale effectenwetgeving. In de aanklachten werden enorm veel altcoins zodanig als effect, ofwel security, bestempeld.

Grote munten als cardano (ADA), solana (SOL) en polygon (MATIC) werden onder andere genoemd door de financiële waakhond en bovendien verwijderd van populaire platformen zoals Robinhood, eToro en meest recentelijk nog Revolut.

Uiteraard is de uitspraak binnen de zaak van Ripple niet bindend voor de rechtszaken tegen Binance en Coinbase, maar het draagt zeker veel waarde. Wat dat betreft is vandaag dan ook een grote overwinning voor de gehele crypto industrie.

Cardano, polygon en solana stelen de show

Zoals eerder vernoemd waren cardano, polygon en solana de grootste verliezers van de eerdere SEC beschuldiging. Te midden van alle negativiteit gingen de koersen hard onderuit en werden niveaus bereikt die sinds eind vorig jaar, toen het overkoepelende sentiment op een dieptepunt stond, niet meer waren gezien.

Je kunt je wel voorstellen dat bezitters van deze cryptomunten enigszins opgelucht adem halen. Dit reflecteert zich dan ook momenteel sterk tot de koersen.

Polygon staat over de afgelopen dag met maar liefst 15 procent in het groen en komt uit op een koers van vlak onder de $0,84. Hiermee heeft het de verliezen van de door de SEC geïnjecteerde angst volledig weggeveegd.

Solana en cardano zijn met respectievelijk 14 procent en 12 procent gestegen en staan net als polygon op een gelijkwaardig niveau als iets meer dan een maand geleden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Advertentie