Ivo Melchers Ivo Melchers
04/07/2023 10:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2023 10:00

Nog een groot crypto bedrijf verwijdert cardano en meer altcoins

Nieuws
Nog een groot crypto bedrijf verwijdert cardano en meer altcoins

Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Het crypto land lijkt inmiddels in grote mate te zijn hersteld van het eerdere onweer dat werd gesticht door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Zowel de koersen als het algehele sentiment staan er momenteel een stuk beter voor dan enkele weken geleden toen bekend werd dat de SEC zowel Binance als Coinbase voor de rechter sleept.

De Amerikaanse toezichthouder bestempelde een enorme berg aan altcoins als effecten in deze aanklachten, wat destijds een flinke portie angst teweegbracht op de markt. Als gevolg van de regulerende onzekerheden besloten grote Amerikaanse platformen als Robinhood en eToro al actie te ondernemen en enkele altcoins te verwijderen. Nu is het stokje wat dat betreft doorgegeven aan Revolut.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Delisting cardano, solana en polygon

Robinhood, één van de meest populaire platformen in de Verenigde Staten voor het verhandelen van crypto, was de allereerste partij die tot actie kwam na de aanklachten vanuit de SEC. Op 9 juni kondigde het namelijk aan dat cardano (ADA), solana (SOL) en polygon (MATIC) niet meer beschikbaar zullen zijn op het platform.

De Israëlische handelsbeurs eToro ging Robinhood wat dat betreft achterna door de ondersteuning voor algorand (ALGO), decentraland (MANA), polygon en dash (DASH) te beëindigen.

Nu is het de beurt aan Revolut, een in London gevestigde FinTech-startup dat is uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste neobanken, dat gelijkwaardige maatregelen heeft aangekondigd. Revolut betrad het crypto landschap in 2017 en heeft sindsdien zijn voetafdruk in de sector alleen maar vergroot. Momenteel biedt het verschillende cryptodiensten aan en hebben gebruikers toegang tot meer dan 100 verschillende cryptocurrencies.

Het aanbod zal nu echter kleiner worden voor alle Amerikaanse gebruikers, aangezien cardano, solana en polygon niet meer beschikbaar zullen zijn voor hen. Het nieuws werd deze week per e-mail gedeeld met alle getroffen Revolut-gebruikers.

Gevolgen Revolut gebruikers

Concreet betekent het nieuws dat de Amerikaanse gebruikers niet meer in staat zullen zijn om de drie populaire altcoins te verhandelen. Alle bestaande posities in ADA, SOL en MATIC die niet vóór 18 september zijn verkocht, zullen automatisch op de markt worden gebracht tegen de marktprijs en de opbrengst zal vervolgens in Amerikaanse dollar op de revolut rekeningen worden gestort.

De e-mail verklaarde tevens dat de beslissing ‘’vanwege de veranderende wet- en regelgeving rond cryptocurrency in de VS’’ was. Een woordvoerder van Revolut liet weten dat de munten verwijderd worden omdat zijn Amerikaanse aanbieder van cryptodiensten, Bakkt, onlangs de ondersteuning voor deze crypto-activa heeft beëindigd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement