Ivo Melchers Ivo Melchers
04/07/2023 10:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2023 10:00

Nog een groot crypto bedrijf verwijdert cardano en meer altcoins

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nog een groot crypto bedrijf verwijdert cardano en meer altcoins

Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Het crypto land lijkt inmiddels in grote mate te zijn hersteld van het eerdere onweer dat werd gesticht door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Zowel de koersen als het algehele sentiment staan er momenteel een stuk beter voor dan enkele weken geleden toen bekend werd dat de SEC zowel Binance als Coinbase voor de rechter sleept.

De Amerikaanse toezichthouder bestempelde een enorme berg aan altcoins als effecten in deze aanklachten, wat destijds een flinke portie angst teweegbracht op de markt. Als gevolg van de regulerende onzekerheden besloten grote Amerikaanse platformen als Robinhood en eToro al actie te ondernemen en enkele altcoins te verwijderen. Nu is het stokje wat dat betreft doorgegeven aan Revolut.

Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht

Delisting cardano, solana en polygon

Robinhood, één van de meest populaire platformen in de Verenigde Staten voor het verhandelen van crypto, was de allereerste partij die tot actie kwam na de aanklachten vanuit de SEC. Op 9 juni kondigde het namelijk aan dat cardano (ADA), solana (SOL) en polygon (MATIC) niet meer beschikbaar zullen zijn op het platform.

De Israëlische handelsbeurs eToro ging Robinhood wat dat betreft achterna door de ondersteuning voor algorand (ALGO), decentraland (MANA), polygon en dash (DASH) te beëindigen.

Nu is het de beurt aan Revolut, een in London gevestigde FinTech-startup dat is uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste neobanken, dat gelijkwaardige maatregelen heeft aangekondigd. Revolut betrad het crypto landschap in 2017 en heeft sindsdien zijn voetafdruk in de sector alleen maar vergroot. Momenteel biedt het verschillende cryptodiensten aan en hebben gebruikers toegang tot meer dan 100 verschillende cryptocurrencies.

Het aanbod zal nu echter kleiner worden voor alle Amerikaanse gebruikers, aangezien cardano, solana en polygon niet meer beschikbaar zullen zijn voor hen. Het nieuws werd deze week per e-mail gedeeld met alle getroffen Revolut-gebruikers.

Gevolgen Revolut gebruikers

Concreet betekent het nieuws dat de Amerikaanse gebruikers niet meer in staat zullen zijn om de drie populaire altcoins te verhandelen. Alle bestaande posities in ADA, SOL en MATIC die niet vóór 18 september zijn verkocht, zullen automatisch op de markt worden gebracht tegen de marktprijs en de opbrengst zal vervolgens in Amerikaanse dollar op de revolut rekeningen worden gestort.

De e-mail verklaarde tevens dat de beslissing ‘’vanwege de veranderende wet- en regelgeving rond cryptocurrency in de VS’’ was. Een woordvoerder van Revolut liet weten dat de munten verwijderd worden omdat zijn Amerikaanse aanbieder van cryptodiensten, Bakkt, onlangs de ondersteuning voor deze crypto-activa heeft beëindigd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie