Ivo Melchers Ivo Melchers
10/06/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2023 08:00

Grote beurs verwijdert cardano, polygon en solana van platform na aanklacht

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Esta bolsa excluye Cardano, Polygon y Solana por alegaciones legales

Foto: Ink Drop / Shutterstock.com

Je wordt er momenteel mee doodgegooid: de aanklachten vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Binance en Coinbase. De toezichthouder sleept beide voor de rechter voor onder andere het overtreden van de federale effectenwetgeving. Onderdeel hiervan is de bewering dat veel altcoins als effect gecategoriseerd kunnen worden, wat in de Verenigde Staten impliceert dat hier een vergunning voor vereist is om het beschikbaar te kunnen stellen. De staking diensten van beiden crypto-grootmachten worden tevens als effect beschouwd.

Coinbase heeft al laten weten dat het niet van plan is om tokens van het platform af te halen nor zijn staking dienst te beëindigen. Robinhood, één van de meest populaire platformen in de Verenigde Staten voor het verhandelen van crypto, heeft zich inmiddels wel overgegeven aan de bewering van de SEC.

Tether en Telegram lanceren USDT op TON: een nieuwe mijlpaal in crypto
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Cardano, polygon en solana niet meer beschikbaar

Op 9 juni kondigde het populaire investeringsplatform namelijk aan dat het de ondersteuning voor cardano (ADA), solana (SOL) en polygon (MATIC) zal beëindigen. Om precies hebben gebruikers nog tot 27 juni om deze populaire cryptomunten te verhandelen en/of te versturen naar externe wallets. Sinds eind april is het mogelijk gemaakt om cryptomunten vanuit het platform naar self-custody wallets te verplaatsen

Na deze harde deadline zullen tevens de munten die op het account van een gebruiker zijn achtergebleven automatisch verkocht voor de marktwaarde.

Robinhood benadrukt bovendien dat alle andere andere cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC), dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB), op geen enkele manier beïnvloed worden door deze beslissing.

Kunnen deze altcoins als effecten beschouwd worden?

Met de bewering van de SEC is de discussie omtrent de kwalificatie van cryptovaluta’s als effecten op een hoger pitje gezet. De organisaties achter Cardano en Solana, respectievelijk de Cardano Foundation en de Solana Foundation, hebben inmiddels al gereageerd door te stellen dat zij van mening zijn dat hun coins géén effecten zijn.

Met het slotstuk van de Ripple rechtszaak in aantocht lijkt deze nu meer waarde te dragen dan ooit tevoren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie