Ivo Melchers Ivo Melchers
10/06/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2023 08:00

Grote beurs verwijdert cardano, polygon en solana van platform na aanklacht

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Esta bolsa excluye Cardano, Polygon y Solana por alegaciones legales

Foto: Ink Drop / Shutterstock.com

Je wordt er momenteel mee doodgegooid: de aanklachten vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Binance en Coinbase. De toezichthouder sleept beide voor de rechter voor onder andere het overtreden van de federale effectenwetgeving. Onderdeel hiervan is de bewering dat veel altcoins als effect gecategoriseerd kunnen worden, wat in de Verenigde Staten impliceert dat hier een vergunning voor vereist is om het beschikbaar te kunnen stellen. De staking diensten van beiden crypto-grootmachten worden tevens als effect beschouwd.

Coinbase heeft al laten weten dat het niet van plan is om tokens van het platform af te halen nor zijn staking dienst te beëindigen. Robinhood, één van de meest populaire platformen in de Verenigde Staten voor het verhandelen van crypto, heeft zich inmiddels wel overgegeven aan de bewering van de SEC.

Solana ontvangt veel kritiek na recente netwerkuitval 
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Cardano, polygon en solana niet meer beschikbaar

Op 9 juni kondigde het populaire investeringsplatform namelijk aan dat het de ondersteuning voor cardano (ADA), solana (SOL) en polygon (MATIC) zal beëindigen. Om precies hebben gebruikers nog tot 27 juni om deze populaire cryptomunten te verhandelen en/of te versturen naar externe wallets. Sinds eind april is het mogelijk gemaakt om cryptomunten vanuit het platform naar self-custody wallets te verplaatsen

Na deze harde deadline zullen tevens de munten die op het account van een gebruiker zijn achtergebleven automatisch verkocht voor de marktwaarde.

Robinhood benadrukt bovendien dat alle andere andere cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC), dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB), op geen enkele manier beïnvloed worden door deze beslissing.

Kunnen deze altcoins als effecten beschouwd worden?

Met de bewering van de SEC is de discussie omtrent de kwalificatie van cryptovaluta’s als effecten op een hoger pitje gezet. De organisaties achter Cardano en Solana, respectievelijk de Cardano Foundation en de Solana Foundation, hebben inmiddels al gereageerd door te stellen dat zij van mening zijn dat hun coins géén effecten zijn.

Met het slotstuk van de Ripple rechtszaak in aantocht lijkt deze nu meer waarde te dragen dan ooit tevoren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie