Ivo Melchers Ivo Melchers
10/06/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2023 07:00

Solana Foundation slaat terug na aanklacht Amerikaanse overheid

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto analyse: Solana koers toont nieuw koopmoment na daling

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Solana (SOL) is een van de cryptomunten die is gelabeld als effect, ofwel security, in de aanklachten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Binance en Coinbase. De discussie omtrent crypto en effecten speelde tot op zekere hoogte al langer in het crypto-land; dit is namelijk precies waar de slepende rechtszaak tussen Ripple en de SEC over gaat. Nu heeft de SEC het echter tot een hoger niveau getild en nemen de spanningen en onzekerheden toe in de algehele industrie.

Onlangs kon je al in het Cardano nieuws lezen dat de Cardano Foundation, de organisatie die toezicht houdt op de ontwikkeling van Cardano (ADA), had gereageerd op de beschuldiging van de SEC door stellig naar buiten te brengen dat zij het hier niet mee eens zijn. Nu is het stokje aan de Solana Foundation doorgegeven die met een soortgelijke reactie is gekomen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana Foundation reageert

In een statement gaf de non-profit organisatie achter de Solana blockchain namelijk aan dat de native token volgens hen niet kwalificeert als effect:

‘’De Solana Foundation is er sterk van overtuigd dat SOL geen security is. SOL is de native token voor de Solana blockchain, een robuust, open-source, community-gebaseerd softwareproject dat afhankelijk is van gedecentraliseerde betrokkenheid van gebruikers en ontwikkelaars om uit te breiden en te evolueren.’’

Tijdens Solana’s vijfdaagse ‘Hacker House’ evenement leek het erop dat de Solana ontwikkelaars zich momenteel niet al te veel zorgen maken. Zo zei een ontwikkelaar dat SOL als effect niet echt invloed heeft voor iemand die op het netwerk bouwt.

Advertentie

Ripple rechtszaak draagt nu nóg meer waarde

Desondanks zou het wel grote gevolgen hebben voor zowel Binance als Coinbase in de Verenigde Staten. Een effect mag in de VS namelijk alleen uitgegeven worden wanneer een partij beschikt over de juiste vergunningen. Het verhandelbaar maken van ongeregistreerde effecten is ten strengste verboden en de onderliggende gedachte hiervan komt overeen met het algemene doel van de SEC: het beschermen van investeerders.

Alle ogen zullen nu gericht zijn op de uitspraak van de rechter in de zaak tussen Ripple en de Amerikaanse financiële waakhond. Ondanks dat deze uitspraak niet bindend zal zijn voor de beschuldigingen tegen Binance en Coinbase, is het belang van het eindoordeel wel degelijk toegenomen voor de gehele sector.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie