Tim Kamp Tim Kamp
18/06/2024 14:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2024 09:25

Grote doorbraak voor Ripple – samenwerking met 10 overheden

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH XRP-XRP more-coins-icon
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend

Foto: Muhammad Alimaki/Shutterstock

Ripple heeft een belangrijke stap gezet door samenwerkingen aan te kondigen met tien overheden om Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) te ontwikkelen. Dit initiatief werd bekendgemaakt door Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse. De uitgever van de crypto XRP (XRP) heeft laten weten niet stil te zitten wat de toekomst van nationale digitale valuta’s betreft.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ripple helpt centrale banken met digitale innovatie

CBDC’s zijn digitale versies van nationale valuta’s die worden uitgegeven en gecontroleerd door centrale banken. Ze beloven verhoogde efficiëntie en veiligheid in financiële systemen. Daarom zijn ze vergelijkbaar met stablecoins die een stabiele waarde behouden ten opzichte van traditionele valuta’s. Door gebruik te maken van Ripple’s blockchain-technologie kunnen deze CBDC’s transacties sneller, veiliger en transparanter maken.

Hoewel de specifieke details van de samenwerkingen nog vertrouwelijk zijn, benadrukt Garlinghouse dat deze partnerschappen onderdeel zijn van een bredere trend naar digitalisering in de financiële sector. De landen die betrokken zijn bij deze initiatieven streven naar verbeterde operationele efficiëntie en betere grensoverschrijdende transacties.

Eén van de meest recente samenwerkingen is met de Nationale Bank van Georgië, waar Ripple helpt bij de digitalisering van de economie. Andere landen die betrokken zijn bij Ripple’s CBDC-pilotprogramma’s zijn onder andere Colombia, Bhutan, Palau en Montenegro.

Advertentie

Ripple introduceert eigen stablecoin RLUSD

Naast de samenwerkingen op het gebied van CBDC’s, bereidt Ripple zich voor om zijn eigen stablecoin. De cryptomunt genaamd Real USD (RLUSD) zullen zij zo snel mogelijk willen lanceren. Deze stablecoin werd gepresenteerd tijdens de recente XRP Ledger Apex Summit in Amsterdam.

RLUSD is ontworpen om transacties binnen het XRP Ledger te stabiliseren door een directe koppeling met de Amerikaanse dollar. Dit zal niet alleen de bruikbaarheid van Ripple’s technologie vergroten, maar ook een breder financieel publiek aantrekken.

Ondanks de positieve ontwikkelingen, blijft Ripple te maken hebben met aanzienlijke regelgevende uitdagingen. Vooral in het licht van zijn lopende juridische geschil met de Securities and Exchange Commission (SEC). De financiële toezichthouder van de Verenigde Staten staat nog altijd lijnrecht tegenover de XRP-uitgever.

Garlinghouse blijft echter optimistisch en ziet recente goedkeuringen van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) ETF’s als een teken van een veranderend regelgevend landschap. Hij hoopt dat deze ontwikkelingen de weg kunnen vrijmaken voor een toekomstige XRP ETF.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie