Erik Juffermans Erik Juffermans
08/09/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2023 04:00

Massale XRP transacties signaleren mogelijke verkoopgolf

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Precio de Ripple tambalea por un ataque fallido de $15.000 millones

Foto: Tobias Arhelger/Shutterstock

Whale Alert, een Twitteraccount dat grote crypto transacties in de gaten houdt, heeft iets opvallends gevonden. Het Twitteraccount meldt dat er zeer grote hoeveelheden ripple (XRP) tokens worden verplaats en mogelijk naar crypto exchanges toe. Meestal voorspelt dit niet veel goeds, wellicht worden de coins namelijk verplaatst met als doel ze te verkopen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grote XRP transacties

Van de in totaal vier transacties die er afgelopen week werden gemeld, is er eentje van Ripple zelf. Ripple stuurde op 30 augustus 31 miljoen XRP tokens naar een onbekend adres. Het bedrijf verkoopt regelmatig XRP, maar het is niet bevestigd dat dit ook voor deze transactie geldt.

De tweede transacties betreft 29,7 miljoen XRP tokens van een onbekende wallet. Hiervan is wel bevestigd dat ze naar een beurs zijn gestuurd, namelijk Bitstamp. Deze XRP hebben een totale waarde van ongeveer $15 miljoen dollar.

De derde transactie is wellicht het opvallendst. Het gaat hierbij namelijk om een astronomische hoeveelheid XRP tokens. Deze transactie betreft ruim 425 miljoen XRP tokens met een totale waarde van $213 miljoen dollar. Deze transactie was afkomstig van de Nederlandse exchange Bitvavo en zijn naar een onbekende wallet gestuurd.

De vierde transactie bevat een vergelijkbare enorme hoeveelheid tokens, namelijk ook bijna 425 miljoen XRP. Deze zijn verplaatst tussen twee onbekende wallets.

Wat er precies achter de transacties zit is onbekend. Het is echter, zoals eerder gezegd, meestal geen goed teken. Wanneer koersen dalen gaat dit vaak gepaard met een stijging in het aantal tokens dat naar beurzen wordt verplaatst. Vorige week rapporteerden we ook al over XRP whales die enorme hoeveelheden verplaatsen.

Ripple in de spotlight

Ripple is al lang een van de grote namen in de crypto wereld. Vooral de laatste maanden staat het crypto bedrijf zeer vaak in de spotlights. De spanningen in de oeverloze rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lopen namelijk momenteel hoog op. Lees daar meer over in het Ripple nieuws.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Advertentie