Sander van Rijn Sander van Rijn
03/09/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2023 13:00

Ripple whales verplaatsen enorm XRP fortuin

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Crypto ontbijt: Bitcoin whales slaan in & miljardenboete voor Ripple

Foto: Rui Duarte/Shutterstock

De afgelopen dagen vonden er een aantal enorme transacties plaats met XRP, de digitale activa van Ripple. Bij deze overdrachten werd in totaal bijna 1 miljard XRP verplaatst.

Volgens Whale Alert, een Twitteraccount dat grote crypto transacties rapporteert, hebben er vier enorme XRP transacties plaatsgevonden. Ripple whales, of grote beleggers, verplaatsten in totaal 848.959.846 XRP, ter waarde van ongeveer  $436.178.000.

Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ook Ripple zelf verplaatst XRP

De grootste twee overdrachten bestonden uit 424.354.912 XRP en 424.604.934 XRP, beide ongeveer $214.000.000 waard op het moment van de overdracht. Van de twee kleinere transacties werd eentje gemaakt door Ripple zelf, namelijk van 75 miljoen XRP, ter waarde van zo’n $37 miljoen.

Het is echter niet duidelijk waar de XRP heen is verstuurd. De adressen zijn volgens Whale Alert niet bekend, maar er wordt gespeculeerd dat de XRP mogelijk naar crypto beurzen worden verstuurd om te verkopen. De XRP van Ripple lijkt afkomstig te zijn uit de escrow van Ripple. Het crypto-bedrijf verkoopt regelmatig XRP op de markt uit deze rekening, ook al zijn XRP houders daar niet zo blij mee.

Er is daarentegen ook weer nieuwe XRP vergrendeld in de escrow van Ripple. Dit werd gedaan in twee transacties van 500 miljoen XRP en 300 miljoen XRP. Deze enorme aantallen worden iedere maand uitgegeven en opnieuw vastgezet. Na de laatste vrijgave heeft het in San Francisco gevestigde FinTech bedrijf nog iets meer dan 40 miljard XRP over in escrow-adressen. De aanstaande release zal plaatsvinden in het begin van oktober.

Advertentie

XRP rechtszaak krijgt mogelijk lang staartje

Ripple is momenteel nog verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) omtrent de status van XRP. Een rechter oordeelde in juli dat de verkoop van XRP op beurzen niet valt onder de Amerikaanse effectenwetgeving en daarom niet onder het toezicht van de SEC.

Die overwinning werd groots gevierd en de XRP koers schoot kort met 100% omhoog. Echter is de koers inmiddels weer teruggevallen naar dezelfde prijs als voor de rechterlijke uitspraak. Ondertussen heeft de SEC aangegeven in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Vanochtend was op Crypto Insiders in het Ripple nieuws nog het antwoord van het crypto-bedrijf te lezen.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie