Erik Juffermans Erik Juffermans
03/09/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2023 07:00

Ripple slaat terug: Geen ‘uitzonderlijke omstandigheden’ in XRP zaak

Nieuws
Ripple overwinning betekent niet dat XRP rechtszaak nu voorbij is

Foto: Vector-3D/Shutterstock

In juli kwam er plotseling een wending in de oeverloze rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC). De rechter oordeelde namelijk dat de verkoop van XRP tokens op crypto exchanges over het algemeen niet onder de Amerikaanse effectenwetgeving valt. 

Dat was een geweldige overwinning Ripple en XRP houders. Al snel na de uitspraak werd duidelijk dat de SEC het niet eens was met het oordeel en in hoger beroep gaat. De SEC wil dat dit beroep zo snel mogelijk wordt behandeld, maar de advocaten van Ripple gaan op hun beurt weer tegen dit verzoek van de SEC in.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SEC wil versneld beroep in XRP rechtszaak

Het is om moedeloos van te worden: de talloze staartjes die de rechtszaak inmiddels heeft. Het is maar de vraag hoe lang deze rechtszaak nog zal lopen. De CTO van Ripple, David Schwartz, waarschuwde hier een week of twee geleden al voor. Hij zei toen dat een beroep normaal gesproken een jaar in beslag neemt. De SEC verzoekt momenteel dat de rechtszaak wordt stilgelegd en dat het beroep eerst wordt afgehandeld.

Dit is niet de normale gang van zaken. Normaliter worden dit soort beroepen pas na afloop van een rechtszaak behandeld, tenzij het ‘uitzonderlijke omstandigheden’ betreft. Volgens de SEC is dit zo’n geval, en wil daarom wil de financiële toezichthouder zo snel mogelijk het beroep afhandelen.

Ripple wil geen halt in XRP rechtszaak

Op 1 september maakten de advocaten van Ripple bezwaar tegen dit speciale verzoek van de SEC. Volgens het bezwaar geeft de SEC niet duidelijk aan waarom het een uitzonderlijke omstandigheid betreft, en is de reden voor het verzoek van de SEC enkel gebaseerd op “ontevredenheid” over de uitspraak in juli. Volgens de Ripple advocaten zijn de uitzonderlijke omstandigheden voor een halt in de rechtszaak afwezig.

Het is nu aan de rechter om te bepalen of de rechtszaak stil zal worden gelegd om het beroep van de SEC af te handelen. De kans dat de rechter dit daadwerkelijk zal doen lijkt echter vrij klein. Eerder gaf de rechter ook aan om in het tweede kwartaal van 2024 een jury oordeel te willen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement