Sander van Rijn Sander van Rijn
23/09/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2023 17:00

Pro Ripple advocaten vallen toezichthouder aan na crypto uitspraken

Nieuws
Ripple annuleert plotseling belangrijke strategische overname

Foto: rafapress/Shutterstock

Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft onlangs een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan omtrent de XRP rechtszaak. Deze uitspraken hebben geleid tot een scherpe reactie van twee bekende pro-Ripple advocaten.

Ripple is al enige tijd verwikkeld in een juridische strijd met de Amerikaanse toezichthouder. De SEC beweert dat de verkoop van XRP, de eigen crypto van Ripple, in feite een ongeregistreerde verkoop van effecten is. Deze juridische strijd tussen Ripple en de SEC heeft al vaker geleid tot veel kritiek vanuit het kamp van Ripple.

Deze nieuwe kritiek komt voort uit een interview dat Gensler recentelijk gaf. Tijdens dit interview werd Gensler geconfronteerd met de vraag of toekomstige gerechtelijke uitspraken zijn visie op crypto kunnen beïnvloeden. De reactie van Gensler was opvallend en hij nam vooral een ontwijkend standpunt in.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Pro-XRP advocaten halen fel uit naar SEC voorzitter

Advocaten als John Deaton en Bill Morgan houden de rechtszaak nauwlettend in de gaten. Zij zeggen dat Gensler met zijn uitspraken boven de wet denkt te staan.

In een Twitterbericht bekritiseert Deaton de minachting van Gensler voor de rechtbank en het Amerikaanse hooggerechtshof. Hij noemt hem een “levensecht voorbeeld van een megalomaan” en zegt dat mensen als Gensler van nature arrogant zijn.

Ook Bill Morgan heeft de opmerkingen van Gensler geanalyseerd. Hij stelt dat Gensler hoopt op een gunstige uitspraak voor de SEC in hoger beroep. Dan kan volgens Morgan de SEC een feestje vieren in New York. Deze opmerking lijkt te verwijzen naar de aankondiging van Ripple over een gepland evenement in New York op 29 september.

De kritiek van beide advocaten werpen een licht op de lopende juridische strijd. De uitkomst zal van groot belang zijn voor de status van XRP in de Verenigde Staten en dat kan bepalend zijn voor de toekomst van Ripple.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement