Rico Engelbarts
31/08/2022 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 15:07

Ripple advocaat: “De SEC beschadigt gewone investeerders”

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Encuesta de Ripple: 97% de las empresas de pago creen en criptomonedas

Foto: Paparacy/Shutterstock

Onlangs schreef de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, een opiniestuk in de Wall Street Journal. Hierin betoogde hij dat de SEC de crypto markt behandelt op exact dezelfde manier als elke andere markt. Ripple (XRP) advocaat Stu Alderoty was het hier niet bepaald mee eens. Volgens hem zorgt het handelen van Gensler en de SEC ervoor dat normale investeerders met lege zakken eindigen.

Crypto-gigant Ripple gaat eigen stablecoin lanceren, XRP reageert
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ripple vs. SEC

Uiteraard zijn Ripple en de SEC al langere tijd geen vriendjes. Al meer dan een jaar is er een grote rechtszaak aan de gang tussen beide partijen. Volgens de SEC zou Ripple hun XRP tokens hebben verkocht als security, ofwel effect, zonder dat zij hiervoor de benodigde licenties in handen hadden.

Ripple ontkent dit uiteraard stellig en is zelfs van mening dat de rechtszaak tegen hen opgevat moet worden als een aanval op de volledige crypto industrie. Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan de rechtszaak.

Het handelen van de SEC

Ripple advocaat Alderoty is een van de mondstukken van het Ripple kamp. Volgens hem is het beleid van de SEC niet te verantwoorden. Hij stelt, eveneens in de WSJ, dat de SEC enkel aan zichzelf denkt en vergeet dat door bepaalde acties normale investeerders de dupe kunnen zijn. Volgens Alderoty is de absolute prioriteit van de SEC niet het beschermen van miljoenen Amerikanen, maar hun territorium afbakenen.

“Gary Gensler’s recente WSJ-commentaar bewijst dat de prioriteit van de SEC ligt bij het beschermen van haar terrein ten koste van de meer dan 40 miljoen Amerikanen in de crypto-economie. Ik reageerde en legde uit hoe de acties van het agentschap de consumenten in de steek laat.”

Ook een andere Ripple-advocaat, John Deaton, stelde onlangs dat de SEC opzettelijk buiten hun perken treedt om zo crypto bedrijven aan te vallen:

“Je hoeft geen grondwettelijk recht expert te zijn om te begrijpen dat de SEC beperkte jurisdictie heeft over de crypto-industrie; tenzij het Congres actie onderneemt, behoort eerstelijns regulering van digitale activa toe aan de Commodity Futures Trading Commission – de belangrijkste regelgever van investeringen die niet als traditionele effecten worden beschouwd.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie