Roy van Krieken Roy van Krieken
16/07/2022 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2022 15:30

Ripple geeft $100 miljoen uit aan SEC rechtszaak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple CEO: Rechter zal dit jaar uitspraak doen in XRP rechtszaak

Foto: Van dii/Shutterstock

Ripple (XRP) is al langer dan een jaar verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC). De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, gaf onlangs tijdens een interview aan dat het bedrijf genoodzaakt is om een werkelijk fortuin uit te geven aan juridische kosten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

$100 miljoen aan juridische kosten

De kosten van de rechtszaak zouden voor Ripple makkelijk op kunnen lopen tot meer dan $100 miljoen, aldus Garlinghouse. Volgens Garlinghouse is dit het echter waard, omdat zij in de rechtszaak met de SEC niet alleen voor Ripple strijden, maar ook voor de crypto industrie in zijn algemeenheid.

“De feiten en de wet staan aan onze kant… Als dit allemaal achter de rug is, hebben we meer dan 100 miljoen dollar uitgegeven aan juridische kosten om tegen de SEC te vechten… Deze strijd is niet alleen voor Ripple; het is voor de hele industrie,”

Volgens Garlinghouse is het de standaard werkwijze van de SEC om de kosten zo hoog mogelijk uit te laten komen. Dit komt volgens Garlinghouse omdat op die manier bedrijven en andere instanties die de hoge juridische kosten niet kunnen ophoesten, genoodzaakt worden om te schikken in een rechtszaak.

 “De dynamiek daar is dat de SEC bedrijven tot een schikking dwingt omdat ze het zich niet kunnen veroorloven om te vechten,”

Ripple vecht tot het bittere eind

De huidige juridische strijd tussen de SEC en Ripple wordt beschouwd als de grootste zaak die ooit heeft plaatsgevonden in de wereld van cryptocurrencies. Als Ripple in deze zaak zou zegevieren, dan wordt de SEC wellicht gedwongen om transparantere richtlijnen te geven aan crypto bedrijven in de VS.

In het geval dat Ripple echter de rechtszaak verliest, dan is er vrees dat de SEC ook andere crypto-bedrijven hardhandig aanpakt, al hoeft dat niet per se zo te zijn. Deze bedrijven hebben echter waarschijnlijk niet de mogelijkheid om tot het bittere eind te vechten, zoals Ripple dat doet.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie