Roy van Krieken Roy van Krieken
13/07/2022 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2022 18:01

Ripple scoort grote overwinning in XRP rechtszaak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple contra la SEC: ¿el resultado será una cuantiosa multa?

Foto: Maksim Safaniuk/Shutterstock

Ripple (XRP) heeft in de beruchte rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een belangrijke overwinning geboekt. De rechter sprak namelijk in het voordeel van Ripple over een kwestie waarin de SEC bepaalde cruciale documenten verborgen wilde houden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple vs. SEC

Ripple is al meer dan jaar verwikkeld in een rechtszaak met de SEC. Het bedrijf zou XRP tokens hebben verkocht als effect, ofwel security, zonder dat zij hiervoor de benodigde licenties hadden. Ripple ontkent dit stellig en bepleit dat XRP helemaal geen security is.

Een behoorlijke tijd geleden gaf een hooggeplaatste functionaris bij de SEC, Bill Hinman, een speech waarin hij duidelijk stelde dat ether (ETH) geen security was. Dit is volgens Ripple een cruciaal feit ter verdediging van hun standpunt dat XRP ook geen security is.

De SEC probeerde echter de speech van Hinman buiten de rechtszaak te houden. De toezichthouder stelde dat de speech werd geschreven vanuit een persoonlijk standpunt en ook dat het Amerikaanse attorney-client privilege hier van toepassing zou zijn. De SEC wilde dus niet dat de speech van Hinman als bewijsstuk werd gebruikt in de rechtszaak.

Advertentie

Rechter haalt uit naar SEC in XRP rechtszaak

Rechter Sarah Netburn wilde hier echter niets van weten. Zij gaf Ripple gelijk en beschuldigde de SEC zelfs van hypocrisie! Volgens de rechter is onzin dat de speech slechts de persoonlijke standpunten van Hinman verwoordde en van attorney-client privilege is volgens rechter Netburn ook geen sprake. Een grote overwinning voor Ripple dus.

“De hypocrisie om enerzijds tegenover het Hof te betogen dat de Speech niet relevant is voor het inzicht van de markt in hoe de SEC cryptocurrency zal reguleren, en anderzijds dat Hinman bij het opstellen van zijn Speech juridisch advies van SEC-advocaten heeft gevraagd en ingewonnen, suggereert dat de SEC haar standpunten in rechtszaken inneemt om haar gewenste doel te bevorderen, en niet uit een trouwe trouw aan de wet.”

De toespraak van Hinman wordt door velen in de Ripple gemeenschap gezien als een cruciaal bewijsstuk dat in het voordeel van Ripple Labs zou kunnen werken. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie