Simon Bosch Simon Bosch
10/11/2023 21:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2023 18:48

Ripple baas: Recente stijgingen zeggen een hoop over staat van crypto

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Miljoenen XRP bevroren door Binance na diefstal van Ripple baas

Foto: viewimage/Shutterstock

Op woensdag en donderdag hield Ripple zijn jaarlijkse conferentie Swell. Het bedrijf timmert nog steeds hard aan de weg, ondanks dat de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nog steeds niet is afgelopen. Hier lees je over het grootste nieuws.

  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ripple’s Brad Garlinghouse over crypto en FTX

In een sluitend gesprek met CNBC-presentator Dan Murphy verklaart hij dat hij vaak versteld staat van de crypto-markt.

Het is altijd lastig om in te schatten wat stijgingen in de crypto-markt veroorzaakt. Ik [ben al een tijd aanwezig in deze sector], maar ondanks dat vraag ik me soms af wat er gaande is. Volgens mij is de crypto-markt in zijn geheel dit jaar met 20 tot 30% gegroeid. Vanmorgen bedroeg de totale marktwaarde ongeveer 1,3 tot 1,4 biljoen dollar. Ik denk dat dat een hoop zegt over de markt, want we hebben een aantal enorme tegenslagen te verduren gekregen.

Of hij zelf ook handelt in cryptocurrencies is niet bekend.

Ook sprak hij over Sam Bankman-Fried (SBF) en de problemen bij FTX. Vorige week oordeelde de rechter dat Bankman-Fried schuldig is:

Ik kende hem [maar] een klein beetje, maar het is duidelijk dat er wetten zijn overschreden. Ik vind het moeilijk om te bedenken hoe [de problemen bij FTX] kunnen zijn ontstaan. Bij een professionele organisatie als Ripple – met ons hele juridische team – had dit nooit kunnen gebeuren.

Garlinghouse hoopt dat de industrie iets heeft geleerd van de problemen. Op de lange termijn zou het niets meer dan een hobbel op de weg zijn.

Advertentie

Ripple klaar met de SEC

Verder was de topman wederom niet te spreken over het beleid van de SEC, die steeds dezelfde verkeerde keuzes lijkt te maken. De federale rechter in de zaak tussen de beleidsmaker en Grayscale heeft volgens Garlinghouse ook verklaard dat de SEC de sector niet goed reguleert. Garlinghouse is het hier helemaal mee eens. De instantie zou zijn missie uit het oog zijn verloren – investeerders beschermen doet het niet meer.

Eerder deze week schreven we dat Ripple klaarstaat om zichzelf te verder verdedigen, zelfs als het tot een gevecht in het Hooggerechtshof aankomt. Ripple vecht eigenlijk niet alleen voor zichzelf en voor zijn token XRP, maar ook voor de rest van de crypto-industrie.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie