Simon Bosch Simon Bosch
09/11/2023 20:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2023 18:10

Ripple klaar voor gevecht, zal XRP tot in Hooggerechtshof verdedigen

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple klaar voor gevecht, zal XRP tot in Hooggerechtshof verdedigen

Foto: Steve Heap/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voert nu al bijna 3 jaar een rechtszaak tegen crypto-bedrijf Ripple. Maar die loopt nu eindelijk langzaam op zijn einde. De beleidsmaker is nog steeds van plan om in hoger beroep te gaan, maar dit is volgens het bedrijf niet genoeg voor Amerikaanse banken. Zij willen duidelijke regels.

Heeft de XRP koers een bodem bereikt tegenover bitcoin?
Heeft de XRP koers een bodem bereikt tegenover bitcoin?

Ripple wil XRP zaak tot aan Hooggerechtshof brengen

De crypto-gigant hield afgelopen dinsdag en woensdag zijn jaarlijkse conferentie Swell, waar verschillende topmensen uit de crypto-industrie spraken over de ontwikkelingen. De rechtszaak met de SEC was ook dit jaar weer een gespreksonderwerp.

Ripple-CEO Brad Garlinghouse verklaarde dat de crypto-gigant zelfs graag de strijd aangaat met de SEC in het hoger beroep, tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof. Niet alleen voor zichzelf, maar voor de gehele crypto-industrie.

Tot nu toe is de rechtszaak voor Ripple een succes. De SEC moet in hoger beroep gaan, omdat de rechter vindt dat secundaire verkopen van XRP niet onder de effectenwet vallen. De SEC is het hier niet mee eens.

Daarnaast klaagde de SEC Garlinghouse en Ripple-bestuursvoorzitter Chris Larsen ook persoonlijk aan. Dat is opmerkelijk, want het betreft geen strafrechtelijke rechtszaak. In oktober heeft de SEC de aanklachten tegen de twee topmensen ingetrokken. Ripple’s hoofd van de juridische afdeling, Stuart Alderoty, noemt het een overgave van de SEC.

Advertentie

Ripple winst niet genoeg om banken over te halen

Het fintechbedrijf heeft al 150 miljoen dollar uitgegeven aan zijn verdediging in de rechtszaal, aldus Garlinghouse. Het heeft zijn vruchten afgeworpen, maar voor Amerikaanse banken is het volgens de CEO niet genoeg om zich veilig te voelen over de Amerikaanse crypto-industrie. Daar is duidelijke regulatie voor nodig, verklaarde de topman afgelopen woensdag op DC FinTech Week in Washington.

Garlinghouse vindt nog steeds dat de SEC Amerikaanse crypto-innovatie aan het smoren is:

“Het moment waarin de Verenigde Staten de wereldwijde leider kunnen zijn op het vlak van crypto-innovatie is nog niet voorbij, maar met elke dag die verstrekt [groeit de industrie in andere landen die wél groei willen].”

De meerderheid van Ripple’s werknemers bevindt zich op dit moment nog in de VS, maar dat zou in de toekomst anders kunnen zijn. Het breidt namelijk gestaag uit in het buitenland, en de CEO denkt dat dit nog wel even door zal gaan. 80% van de nieuwe werknemers zou in het buitenland aan de slag gaan.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Advertentie