Timo Bult Timo Bult
23/12/2022 19:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2022 19:06

Ripple CEO haalt uit naar SEC om dubbele standaarden

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple CEO haalt uit naar SEC om dubbele standaarden

Foto: Rob Wilson / Shutterstock.com

Crypto komt steeds meer in de schijnwerpers van toezichthouders te staan. Met het instorten van bitcoin (BTC) exchange FTX werden deze schijnwerpers alleen nog maar feller. De CEO van Ripple, het bedrijf achter XRP (XRP), lijkt in een recente tweet uit te halen naar de Amerikaanse toezichthouders voor hun dubbele standaarden.

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ripple CEO verontwaardigd over Wells Fargo

De tweet volgde op het nieuws dat de Amerikaanse bank Wells Fargo een schikking heeft getroffen van maar liefst $3,7 miljard met het Amerikaanse Consumer Financial Protection Bureau. De bankgigant zou meer dan 16 miljoen klanten verkeerd hebben behandeld.

Zo werden illegaal kosten gerekend voor spaarrekeningen, rekeningen bevroren en andere zaken die niet door de beugel konden. Toch lijkt de focus vooral gericht te zijn op de situatie bij FTX. Onterecht, zo vindt de CEO van Ripple.

In een tweet deelde hij een meme met daarin Batman en zijn handlanger Robin. Batman geeft hem een klap terwijl Robin zegt: “Maar Wells Fargo’s illegale activiteiten!” Daarop antwoordt Batman: “Ons boeit alleen FTX.” Waarschijnlijk doelend op de SEC die FTX zijn gang liet gaan.

“De wereld is (terecht) verontwaardigd over de fraude van SBF en FTX, maar wanneer Wells Fargo ook miljarden aan klantenfondsen verkeerd beheert, is dat nauwelijks een blip op de radar. Stof tot nadenken….”

Advertentie

Ook Ripple advocaat haalt uit

Ook een van de advocaten van Ripple, het bedrijf dat zelf tegenover de Securities and Exchange Commission (SEC) staat in de rechtbank, is verontwaardigd. In reactie op de bekendmaking van de aanklachten tegen FTX, schreef hij:

“Als voorzitter Gensler [van de SEC, red.] zegt dat “investeerders achterblijven met hun bag“, wil hij misschien dat je gelooft dat hij het heeft over de klanten van FTX die miljarden hebben verloren. Dat bedoelt hij niet. Hij verwijst alleen naar de slimme investeerders die in FTX investeerden.

De SEC is de verhaallijn kwijt.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie