Roy van Krieken Roy van Krieken
12/10/2022 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2022 14:00

Ripple CEO verwacht snel uitspraak in XRP rechtszaak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple gana popularidad entre los criptoinversores

Foto: rafapress/Shutterstock

Volgens de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel in de beruchte rechtszaak tussen het bedrijf en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens Garlinghouse is de kans groot dat een uitspraak van de rechter niet lang meer op zich zal laten wachten.

Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ripple rechtszaak

Al bijna twee jaar is Ripple verwikkeld in een uitputtingsslag met de SEC. De Amerikaanse toezichthouder beschuldigt Ripple ervan dat zij XRP tokens hebben verkocht als securities, ofwel effecten, zonder dat zij hier de benodigde licenties voor hadden. Ripple ontkent deze beschuldigingen stellig en bepleit dat XRP onder geen beding gezien kan worden als effect.

De rechtszaak verloopt sinds december 2020 uitzonderlijk traag. Volgens Garlinghouse is dit enorm nadelig voor Ripple en de bredere crypto industrie. Eindelijk lijkt er weer wat vaart in de komen en volgens Garlinghouse zou de rechter in november uitspraak kunnen doen.

Hij geeft wel aan dat dit nog geen gegeven is. Volgen Garlinghouse staan federale rechters in de Verenigde Staten er immers om bekend om op hun eigen tempo te werken. In een optimistisch scenario duurt de rechtszaak nog drie tot vier maanden, maar Garlinghouse erkent dat het nog een stuk langer duren voordat de rechtszaak definitief tot een einde komt.

“Federale rechters werken in hun eigen tempo. Optimistisch gezien hebben we het over 3-4 maanden, pessimistisch gezien kan het langer duren dan dat.”

Positief ripple nieuws

De laatste tijd komt er aardig wat positief nieuws naar buiten over de rechtszaak. Zo was onlangs in het ripple nieuws te lezen dat er een grote overwinning was geboekt door het Ripple-kamp. De SEC moest namelijk cruciale documenten overhandigen.

Daarnaast dienden zowel Ripple als de SEC een summary judgment in bij de rechter. Dat houdt in dat beide partijen eigenlijk het liefst zo snel mogelijk een uitspraak van de rechter willen horen. 

Het ‘XRP-army’ is erg enthousiast over de voortgang van de rechtszaak. Dat is ook duidelijk terug te zien in de koers van XRP. De token is de laatste tijd consistent een van de hardste stijgers in de markt. In onze premium-omgeving deelden wij gisteren een uitgebreide analyse van de XRP koers.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie