Simon Bosch Simon Bosch
09/07/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2023 15:00

Ripple deelt hoe het de vastgoedmarkt wil gaan revolutioneren

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple deelt hoe het de vastgoedmarkt wil gaan revolutioneren

Foto: Lea Rae/Shutterstock

Ripple heeft een hoop plannen in de crypto-industrie, zo heeft het naast de XRP Ledger (XRPL) ook een privaat netwerk voor Central Bank Digital Currencies (CBDC’s). Blijkbaar heeft dit netwerk meer doeleinden dan alleen CBDC’s huisvesten. Ripple wil er vastgoed op ‘tokenizen’.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ripple wil vastgoed op CBDC ledger zetten

Dat verklaart Antony Welfare, CBDC-adviseur bij Ripple. Zijn team richt zich momenteel op het bedenken van nuttige gebruiksdoelen voor CBDC’s en stablecoins. Op Twitter vertelt de topman dat hij afgelopen week op de CEE FinTech-conferentie te vinden was. Hier heeft hij naast het huisvesten van nationale valuta twee andere praktische gebruiksdoelen gedeeld, namelijk het tokenizen van vastgoed en een soort leningprotocollen.

Ripple heeft al een proefproject opgezet in Hong Kong, dat al werkt aan een zogenaamde ‘e-HKD’ (de volledig digitale Hong Kong dollar). Het concept combineert het tokenizen van vastgoed met een leningprotocol, zodat gebruikers vastgoed kunnen tokenizen in ruil voor onderpand voor leningen.

Het leningprotocol is mogelijk niet een Decentralized Finance (DeFi) project zoals je dat gewend bent in crypto-land. De ‘CBDC ledger’ van Ripple is namelijk permissioned. Dat betekent wellicht dat het bijbehorende leningprotocol meer weg heeft van de diensten van een reguliere bank dan van een decentrale blockchain. Opvallend genoeg gaat het dus niet om de XRP Ledger (XRPL).

Advertentie

Vastgoed tokenizen is populair

Veel mensen zien vastgoed als dé investering, maar dan nog moet niet worden onderschat hoe groot deze markt is. Volgens Visual Capitalist werd de waarde van de markt in 2022 op 326 biljoen dollar geschat – dat is 326.000 miljard dollar.

Vastgoed is dan ook een populair doelwit in de crypto-industrie. In het Verenigd Koninkrijk werd in 2022 een enorm landhuis aangeboden voor een bodemprijs om het idee van het kopen van vastgoed op de blockchain te stimuleren. Ook laten sommige vastgoedbeheerders je je huur betalen in bitcoin (BTC).

De Amerikaanse investeringsbank Citigroup verwacht dat tegen 2030 al biljoenen dollars aan activa op de blockchain zullen staan. Vermoedelijk zal vastgoed daar een aardig deel van vertegenwoordigen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie