Gijs Ooijen Gijs Ooijen
01/04/2023 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2023 09:51

Citi bank verwacht dat biljoenen aan assets tegen 2030 ’tokenized’ zijn

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El banco Citi prevé la

Foto: Victor Maschek / Shutterstock.com

Een recent rapport van de investeringsbank Citi wijst erop dat het “tokenizen” van fysieke assets via blockchain de volgende ‘killer use case’ binnen crypto zou kunnen worden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Investeringsbank Citi zet in op tokenization

Volgens de bank zou de markt van deze tokenized versie van fysieke assets tegen 2030 tussen de $4 en $5 biljoen bedragen. Dat is een 5 met 12 nullen! Dat zou betekenen dat de markt met 80-voud gaat groeien ten opzichte van de huidige versie van deze markt, zo geeft Citi aan in het onlangs gepubliceerde “Money, Tokens and Games” rapport.

“We voorspellen $4 biljoen tot $5 biljoen aan tokenized digitale effecten en $1 biljoen aan op distributed ledger technology (DLT) gebaseerd handelsvolume tegen 2030”, aldus de analisten van het bedrijf.

Van de tot $5 biljoen aan tokenized assets, zal volgens de bank $1,9 biljoen komen in de vorm van schulden, $1,5 biljoen uit onroerend goed, $0,7 biljoen uit private equity en durfkapitaal en tussen de $0,5 en $1 biljoen uit effecten. Het onderzoek suggereert dat private equity en durfkapitaalfondsen de meest tokenized asset klasse zullen worden, met 10% van de totale markt die volgens Citi getokenized gaat worden, gevolgd door vastgoed met 7,5%. Volgens Citi zou dit komen door de hoge mate van liquiditeit, transparantie en mogelijkheden tot het fractioneel eigenaar zijn.

“Traditionele financiële assets zijn niet kapot, maar suboptimaal omdat ze beperkt worden door traditionele systemen en processen,” stond in het rapport. “Bepaalde financiële activa, zoals private equity en andere alternatieven, zijn relatief beperkt, terwijl andere markten, zoals beursgenoteerde aandelen, efficiënter zijn.”

Zo meldt Citi in het rapport. Het gaat ook nog wat dieper in op distributed legder technology.

“Wat DLT en tokenization bieden is een volledig nieuwe tech stack die alle belanghebbenden alle activiteiten laat uitvoeren op dezelfde gedeelde infrastructuur als één gouden bron van data. Geen afwikkelingsfouten, wachten op de gefaxte documenten of officiële documenten meer per post.”

De thesis van Citi speelt in op de relatief jonge crypto-niche die RWA (real-world assets) wordt genoemd. Ook Binance is hier enthousiast over. In hun nieuwste industrierapport ging Binance diep in op de projecten die de RWA sector van crypto mogelijk gaan leiden.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie