Timo Bult Timo Bult
18/05/2023 05:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2023 05:13

Ripple documenten: Onthulling vindt op deze datum plaats

Nieuws
Ripple documenten: Onthulling vindt op deze datum plaats

Foto: Shutterstock/Daboost

Gisteren was in het XRP nieuws te lezen dat Ripple een belangrijke overwinning heeft behaald in de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). De zogenoemde Hinman documenten mogen namelijk niet worden verzegeld van de rechter, iets wat de SEC wel graag had zien gebeuren. Maar wanneer worden deze documenten publiekelijk gemaakt? Een advocaat die de zaak van dichtbij volgt, deelt zijn verwachting.

Crypto Ontbijt: Nieuw Cardano tijdperk, GME hype & roerige week op komst
Crypto Ontbijt: Nieuw Cardano tijdperk, GME hype & roerige week op komst

Ripple rechtszaak ziet interessante draai

Om precies te zijn gaat het om documenten omtrent een speech van William Hinman, voormalig directeur corporate finance bij de SEC. De SEC is de toezichthouder van de Amerikaanse effectenmarkten.

In die speech zou Hinman hebben gesteld dat Ethereum (ETH) géén effect is, en dus niet geregistreerd hoefde te worden bij de toezichthouder. Hinman zei dit in een speech in 2018 op basis van interne discussies binnen de SEC.

Dit zou dus betekenen dat de SEC bepaalde kwalificaties heeft waarmee het bepaalt of een crypto een effect is of juist niet. Op basis van de speech en de interne discussies die daaraan voorafgingen, kan Ripple er mogelijk beter voorstaan in de zaak. Al hangt het natuurlijk allemaal van de uitspraak van de rechter af of Ripple wint of niet.

XRP documenten begin volgende maand openbaar gemaakt

Uiteraard wacht de crypto community nu met smacht op de documenten. Ook andere projecten die mogelijk in het vizier van de SEC liggen, zullen de documenten maar al te graag willen inlezen voor hun eigen verdediging.

Advocaat James Filan, die de zaak al lange tijd volgt, laat op Twitter weten dat de documenten waarschijnlijk op 6 juni openbaar worden gemaakt:

“Update over timing met betrekking tot wanneer we de documenten ontzegeld zouden moeten zien. Volgens het bevel van de rechtbank van 9/12/2022 hebben de partijen 21 dagen de tijd om openbare, geredigeerde versies van de documenten van het kort geding in te dienen die in overeenstemming zijn met de verzegelingsuitspraak. 6 juni is 21 dagen na de uitspraak van gisteren.”

Wel mag de SEC volgens advocaat Jeremy Hogan nog in hoger beroep gaan op het besluit van de rechter. Daar heeft het 10 dagen de tijd voor. Kortom, ondanks dat het een grote en interessante ontwikkeling is in de XRP zaak, is het waarschijnlijk dat ons geduld nog even moet volhouden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano aan vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Advertentie