Timo Bult Timo Bult
18/05/2023 05:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2023 05:13

Ripple documenten: Onthulling vindt op deze datum plaats

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple documenten: Onthulling vindt op deze datum plaats

Foto: Shutterstock/Daboost

Gisteren was in het XRP nieuws te lezen dat Ripple een belangrijke overwinning heeft behaald in de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). De zogenoemde Hinman documenten mogen namelijk niet worden verzegeld van de rechter, iets wat de SEC wel graag had zien gebeuren. Maar wanneer worden deze documenten publiekelijk gemaakt? Een advocaat die de zaak van dichtbij volgt, deelt zijn verwachting.

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ripple rechtszaak ziet interessante draai

Om precies te zijn gaat het om documenten omtrent een speech van William Hinman, voormalig directeur corporate finance bij de SEC. De SEC is de toezichthouder van de Amerikaanse effectenmarkten.

In die speech zou Hinman hebben gesteld dat Ethereum (ETH) géén effect is, en dus niet geregistreerd hoefde te worden bij de toezichthouder. Hinman zei dit in een speech in 2018 op basis van interne discussies binnen de SEC.

Dit zou dus betekenen dat de SEC bepaalde kwalificaties heeft waarmee het bepaalt of een crypto een effect is of juist niet. Op basis van de speech en de interne discussies die daaraan voorafgingen, kan Ripple er mogelijk beter voorstaan in de zaak. Al hangt het natuurlijk allemaal van de uitspraak van de rechter af of Ripple wint of niet.

XRP documenten begin volgende maand openbaar gemaakt

Uiteraard wacht de crypto community nu met smacht op de documenten. Ook andere projecten die mogelijk in het vizier van de SEC liggen, zullen de documenten maar al te graag willen inlezen voor hun eigen verdediging.

Advocaat James Filan, die de zaak al lange tijd volgt, laat op Twitter weten dat de documenten waarschijnlijk op 6 juni openbaar worden gemaakt:

“Update over timing met betrekking tot wanneer we de documenten ontzegeld zouden moeten zien. Volgens het bevel van de rechtbank van 9/12/2022 hebben de partijen 21 dagen de tijd om openbare, geredigeerde versies van de documenten van het kort geding in te dienen die in overeenstemming zijn met de verzegelingsuitspraak. 6 juni is 21 dagen na de uitspraak van gisteren.”

Wel mag de SEC volgens advocaat Jeremy Hogan nog in hoger beroep gaan op het besluit van de rechter. Daar heeft het 10 dagen de tijd voor. Kortom, ondanks dat het een grote en interessante ontwikkeling is in de XRP zaak, is het waarschijnlijk dat ons geduld nog even moet volhouden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie