Roy van Krieken Roy van Krieken
30/09/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2023 15:00

Ripple drama: €450 miljoen XRP vermist na ongeluk in kliniek

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP-Matthew-Mellon-Ripple-XRP

Foto: Shutterstock/https://finbold.com/ripple-to-unlock-1-billion-xrp-tomorrow-what-to-expect/

Matthew Mellon, erfgenaam van de beroemde Mellon Bank-familie, leidde een leven dat zowel gefascineerd als verbaasd heeft. Zijn reis van het beheren van een familie-erfenis tot het worden van een Ripple (XRP) miljardair is net zo opmerkelijk als tragisch.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een rijke erfenis en XRP vermogen

Matthew was niet zomaar een rijke erfgenaam. Hij was een directe afstammeling van Thomas Alexander Mellon, de oprichter van wat nu bekend staat als The Bank of New York Mellon, en eveneens van Anthony Joseph Drexel, de oprichter van het Wall Street-bedrijf Drexel Burnham Lambert. Tegen zijn 21e had Matthew een indrukwekkende som van $25 miljoen geërfd uit maar liefst 14 trustfondsen.

Het was de Winklevoss tweeling, bekend binnen de crypto gemeenschap van hun juridische strijd met Mark Zuckerberg over de oprichting van Facebook, die Mellon introduceerde in de wereld van cryptocurrency. Na aanvankelijk bitcoin (BTC) te hebben gekocht en geïnvesteerd in gerelateerde bedrijven, verschoof zijn focus naar XRP. Een risicovolle zet van $2 miljoen leidde uiteindelijk tot een ongehoord rendement: in 2018 was die investering meer dan $1 miljard waard.

Maar Matthew was voorzichtig. Wetende dat crypto vaak het doelwit zijn van hackers, verdeelde hij zijn XRP-vermogen over tientallen “cold wallets”, verspreid en opgeslagen onder valse namen. Deze wallets werden beveiligd met digitale sleutels, die Mellon op verschillende locaties in bankkluizen door het hele land verborg.

Hoe een half miljard aan ripple verloren ging

Ondanks zijn financiële succes worstelde Mellon persoonlijk met meerdere verslavingen. Zijn gevecht tegen een OxyContin-verslaving kostte hem $100,000 per maand, waarbij hij dagelijks ongeveer 80 pillen innam. Naast OxyContin had hij tijdens zijn huwelijk met Tamara ook te maken met een cocaïneverslaving.

In een poging zijn leven weer op de rails te krijgen, checkte hij in bij een afkickkliniek in Cancun, Mexico. Helaas was het daar waar zijn leven abrupt en tragisch eindigde op 53-jarige leeftijd, vermoedelijk door een hartaanval als gevolg van het gebruik van drugs.

Na zijn dood bleven veel vragen onbeantwoord, met name over het lot van zijn uitgebreide crypto vermogen. De verborgen digitale sleutels, verspreid over verschillende bankkluizen, waren alleen bij hem persoonlijk bekend. Dit betekent dat een groot deel van zijn vermogen mogelijk voor altijd verloren is gegaan. Het leven van Matthew Mellon dient als een krachtige herinnering aan de vluchtigheid van zowel rijkdom als leven zelf. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie