Roy van Krieken Roy van Krieken
30/09/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2023 15:00

Ripple drama: €450 miljoen XRP vermist na ongeluk in kliniek

Nieuws
XRP-Matthew-Mellon-Ripple-XRP

Foto: Shutterstock/https://finbold.com/ripple-to-unlock-1-billion-xrp-tomorrow-what-to-expect/

Matthew Mellon, erfgenaam van de beroemde Mellon Bank-familie, leidde een leven dat zowel gefascineerd als verbaasd heeft. Zijn reis van het beheren van een familie-erfenis tot het worden van een Ripple (XRP) miljardair is net zo opmerkelijk als tragisch.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een rijke erfenis en XRP vermogen

Matthew was niet zomaar een rijke erfgenaam. Hij was een directe afstammeling van Thomas Alexander Mellon, de oprichter van wat nu bekend staat als The Bank of New York Mellon, en eveneens van Anthony Joseph Drexel, de oprichter van het Wall Street-bedrijf Drexel Burnham Lambert. Tegen zijn 21e had Matthew een indrukwekkende som van $25 miljoen geërfd uit maar liefst 14 trustfondsen.

Het was de Winklevoss tweeling, bekend binnen de crypto gemeenschap van hun juridische strijd met Mark Zuckerberg over de oprichting van Facebook, die Mellon introduceerde in de wereld van cryptocurrency. Na aanvankelijk bitcoin (BTC) te hebben gekocht en geïnvesteerd in gerelateerde bedrijven, verschoof zijn focus naar XRP. Een risicovolle zet van $2 miljoen leidde uiteindelijk tot een ongehoord rendement: in 2018 was die investering meer dan $1 miljard waard.

Maar Matthew was voorzichtig. Wetende dat crypto vaak het doelwit zijn van hackers, verdeelde hij zijn XRP-vermogen over tientallen “cold wallets”, verspreid en opgeslagen onder valse namen. Deze wallets werden beveiligd met digitale sleutels, die Mellon op verschillende locaties in bankkluizen door het hele land verborg.

Hoe een half miljard aan ripple verloren ging

Ondanks zijn financiële succes worstelde Mellon persoonlijk met meerdere verslavingen. Zijn gevecht tegen een OxyContin-verslaving kostte hem $100,000 per maand, waarbij hij dagelijks ongeveer 80 pillen innam. Naast OxyContin had hij tijdens zijn huwelijk met Tamara ook te maken met een cocaïneverslaving.

In een poging zijn leven weer op de rails te krijgen, checkte hij in bij een afkickkliniek in Cancun, Mexico. Helaas was het daar waar zijn leven abrupt en tragisch eindigde op 53-jarige leeftijd, vermoedelijk door een hartaanval als gevolg van het gebruik van drugs.

Na zijn dood bleven veel vragen onbeantwoord, met name over het lot van zijn uitgebreide crypto vermogen. De verborgen digitale sleutels, verspreid over verschillende bankkluizen, waren alleen bij hem persoonlijk bekend. Dit betekent dat een groot deel van zijn vermogen mogelijk voor altijd verloren is gegaan. Het leven van Matthew Mellon dient als een krachtige herinnering aan de vluchtigheid van zowel rijkdom als leven zelf. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement