Timo Bult Timo Bult
27/12/2022 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2022 20:01

Ripple en Binance helpen dit land om een eigen stablecoin te lanceren

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple en Binance helpen dit land om een eigen stablecoin te lanceren

Foto: BlueOrange Studio/Shutterstock

Ondanks dat Ripple verwikkeld zit in een rechtszaak omtrent XRP (XRP), is het in de rest van de wereld druk bezig met allerlei initiatieven. In Palau werkt het bijvoorbeeld samen met de overheid om een nationale stablecoin te lanceren. Dit is waarschijnlijk gebaseerd op de infrastructuur die Ripple heeft ontwikkeld. Dat maakte de president van het land onlangs bekend in een evenement van Bloomberg.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ripple helpt Palau met nationale crypto

Ripple is een van de fintech-bedrijven die overheden kan helpen bij het ontwikkelen van een CBDC, oftewel central bank digital currency (CBDC). Palau is een land dat deze hulp graag accepteert.

Palau is een land dat bestaat uit meer dan 20.000 inwoners verspreid over zo’n 500 eilanden. Het ligt ongeveer tussen de Filipijnen en Papoea-Nieuw-Guinea in. Het is dus misschien geen enorme ontwikkeling voor de adoptie van de technologie van Ripple. Wel is het een stap in de goede richting.

Voor het land kan een digitale versie van zijn valuta, de Amerikaanse dollar, namelijk interessant zijn. Het maakt onder andere het versturen van geld makkelijker. De president van Palau, Surangel S. Whipps Jr., zei hierover:

“Palau zet ook een stap in de samenwerking met Ripple om de oprichting van een nationale stablecoin te onderzoeken, die we binnenkort hopen te lanceren en die zal helpen om betalingen gemakkelijk en veilig te maken.”

Ook Binance in beeld

De president pakt het project groots aan. Hij had namelijk naast Ripple ook contact met de CEO van crypto exchange Binance. Hij bezocht de eilandenstaat enkele maanden geleden:

“Palau heeft ook het geluk gehad om erkenning te krijgen van leiders in de blockchain-industrie, zoals Changpeng Zhao van Binance, die ons een paar maanden geleden kon bezoeken en we spraken over hoe we kunnen samenwerken aan het digitale residency-programma en hoe we Binance Pay kunnen gebruiken om digitale betalingen te doen voor digitale bewoners, maar ook om deel te nemen aan de lokale handel.”

Wanneer de stablecoin zal lanceren is nog niet bekend. Eerder was in het crypto nieuws te lezen dat Palau financiële instellingen zoals banken verbiedt crypto te gebruiken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie