Thom Derks Thom Derks
02/06/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:06

Ripple explodeert op social media en XRP koers volgt

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple verwacht snelle terugkeer XRP bij banken

Foto: Am.uhrinova/Shutterstock

Ripple (XRP) is momenteel weer even zeer populair binnen de crypto industrie, zo blijkt uit de data van Santiment. Met name op social media lijkt Ripple het op dit moment goed te doen. Dat heeft mogelijk te maken het de verwachting dat de rechtszaak van het project tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op zijn einde loopt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

De Ripple rechtszaak

Als je al wat langer meeloopt binnen de industrie, dan heb je ongetwijfeld al eens gehoord over de rechtszaak die Ripple al sinds 2020 voert tegen de SEC. De rechtszaak is gestart door de SEC, omdat de instantie van mening is dat Ripple met de verkoop van XRP een illegale effectenuitgifte organiseerde.

Je mag als bedrijf niet zomaar een financieel instrument als een aandeel op de markt brengen en die aan het grote publiek verkopen. Dat heeft Ripple volgens de SEC wel gedaan, waardoor het bedrijf nu mogelijk in grote problemen komt.

Als de SEC gelijk krijgt van de rechter, dan betekent dat waarschijnlijk het einde van XRP bij enkele grote beurzen. Nu leeft het project qua koers en qua aandacht op social media op, dus het lijkt erop dat de markt verwacht dat Ripple een grote kans heeft om de zaak te winnen van de SEC.

Advertentie

De XRP koers

De XRP koers staat vandaag op een plus van ruim 2 procent en komt daarmee op een prijs van 0,5176 dollar per token uit. Over de gehele week gemeten staat het project zelfs op een plus van 11,35 procent en behoort het tot de best presterende projecten van dit moment. Waar bitcoin  (BTC) en ethereum (ETH) al een tijdje moeite hebben om bullish te zijn, koppelt de koers van XRP zich enigszins los.Ripple active addresses

Ook het aantal actieve adressen op de XRP Ledger doet het goed, zo blijkt uit de data van Santiment. Dat getal ligt nu op 998.000 waarmee het behoorlijk in de buurt komt van het bereik waar het in de periode van eind maart tot half april in bewoog.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie