Simon Bosch Simon Bosch
27/05/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2023 17:30

Ripple advocaat: eindigt de XRP rechtszaak in juli?

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Foto: Maksim Safaniuk/Shutterstock

De rechtszaak tussen Ripple en de SEC loopt al sinds eind 2020, maar nog steeds is deze niet afgelopen. Toch zijn er steeds meer aanwijzingen dat het einde in zicht begint te komen. Eén van de populairste advocaten uit Ripple’s achterban denkt dat het einde in juli zal zijn.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ripple rechtszaak snel voorbij?

Op Twitter schrijft Jeremy Hogan dat de rechter elke negen weken een grote beslissing maakt in de zaak. De laatste keer was 16 mei. Er is nog maar één grote beslissing die ze moet maken, namelijk het oordeel. Als het patroon klopt, dan geeft de rechter halverwege juli de uitslag. Hij benadrukt wel dat het geen voorspelling is, het is slechts een patroon.

Een paar dagen geleden verklaarde Ripple-CEO Brad Garlinghouse dat ook hij erg snel een uitslag verwacht. Hij denkt zelfs dat het niet zal gaan om enkele maanden, maar slechts enkele weken. Je zou kunnen stellen dat halverwege juli iets langer duurt dan een paar weken, maar het komt er aardig bij in de buurt.

Advertentie

Hinman-documenten goed voor Ripple?

Verder is interessant dat de rechter heeft bepaald dat de zognaamde Hinman-documenten voor Ripple beschikbaar gesteld moeten worden. Dit zijn de e-mails die voormalig SEC-directeur Bill Hinman heeft gewisseld met de Ethereum Foundation. Daar zou onder andere in moeten staan dat Hinman in feite is omgekocht door de Ethereum Foundation, waardoor ether (ETH) niet is behandeld als een ongeregistreerd effect.

Op Twitter verklaart een andere populaire advocaat uit de community, John Deaton, dat de documenten vermoedelijk openbaar gemaakt worden omdat de SEC zo tegenstrijdig is geweest met betrekking tot de toespraak die Hinman heeft gegeven. Eerst was deze toespraak namelijk de persoonlijke mening van Hinman, maar later vond de SEC dat het wél een officiële richtlijn van de beleidsmaker was.

Helaas is Ripple inmiddels helemaal klaar met het crypto-beleid van de Verenigde Staten. Garlinghouse verklaarde woest te zijn over de rechtszaak omdat het investeerders behoorlijk heeft geschaad.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Advertentie