Simon Bosch Simon Bosch
21/05/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2023 14:00

Ripple en SEC willen publicatie belangrijke documenten uitstellen

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP investeerders spannen rechtszaak aan tegen Coinbase

Foto: Maksim Safaniuk/Shutterstock

De rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) begon al eind 2020, maar nog steeds is het geschil niet opgelost. Eén van de factoren hierin zijn de e-mails die voormalig SEC-directeur William Hinman heeft gestuurd. Deze wil het Amerikaanse crypto-bedrijf namelijk graag inzien, maar daar moeten ze publiek voor worden gemaakt. Ripple won afgelopen week al de motie voor de publicatie hiervan, maar de uiteindelijke datum is nog niet helemaal duidelijk.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

SEC wil Hinman e-mails eindelijk publiek maken

De in de XRP-community actieve voormalig beroepsadvocaat James K. Filan heeft een bij de rechtbank ingediend document gevonden. Op Twitter constateert hij dat de rechter hierin wordt gevraagd om de e-mails op een latere datum te publiceren, zij het in geredigeerde vorm. Opvallend is dat de vraag niet alleen van de SEC, ook Ripple steunt het verzoek.

Zoals het er nu naar uitziet zullen de documenten op 13 juni worden vrijgegeven. Eerder was dat nog 6 juni. Hinman heeft in 2018 een toespraak gehouden waarin hij constateerde dat ethereum (ETH) nadrukkelijk geen effect was. Ripple wilde dit gebruiken als argument voor waarom XRP óók geen effect is.

De SEC wilde de documenten lange tijd achter slot en grendel houden. Het is namelijk mogelijk dat Hinman is omgekocht door de Ethereum Foundation. Als dit bekend zou worden, dan zou dat niet zo positief zijn voor de SEC.

Advertentie

Ripple rechtszaak bijna voorbij?

Dit suggereert dat de rechtszaak eindelijk op zijn einde loopt. De twee partijen hebben namelijk al hun laatste standpunten ingediend. Het is nu dus wachten op de Hinman-documenten en op de conclusie van de rechter.

Omdat de zaak al meer dan twee jaar duurt wordt er al lang gespeculeerd over de uitslag van de zaak. De in de XRP-community populaire advocaat John Deaton denkt dat er vier uitkomsten mogelijk zijn. De meest waarschijnlijke uitslag is volgens hem dat Ripple wint omdat de SEC misbruik maakt van haar macht.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie