Simon Bosch Simon Bosch
02/04/2023 05:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2023 05:00

Advocaat ziet Ripple rechtszaak met SEC eerder winnen dan verliezen

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple a otras criptomonedas: fuera de EE.UU.

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Crypto-gigant Ripple is al sinds eind 2020 verstrikt in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Er wordt al lang gewacht op de uitspraak van de rechter, maar die lijkt nu erg dichtbij te komen. Ripple wordt bijgestaan door advocaten uit zijn achterban, waaronder John Deaton. Hij denkt dat Ripple eerder gaat winnen dan gaat verliezen.

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Externe advocaat voor Ripple

John Deaton is geen advocaat van Ripple, maar hij is wel advocaat met ervaring in de rechtszaal. Hij staat de achterban van Ripple en XRP al bijna sinds het begin van de rechtszaak bij, en met succes ook. Zo heeft hij kunnen voorkomen dat crypto-bedrijf LBRY de erg op Ripple’s zaak lijkende rechtszaak heeft verloren. In plaats daarvan is die zaak in een schikking geëindigd.

Deaton heeft ook de status van ‘amica curae’ bereikt in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC, wat inhoudt dat hij andere XRP-investeerders mag vertegenwoordigen. Hij druk regelmatig zijn sterke mening uit over de situatie. Zo vond hij onlangs dat de kansen van de SEC steeds kleiner worden. Dat komt mede doordat LBRY de rechtszaak nu niet volledig heeft verloren.

Advertentie

Vier scenario’s voor Ripple rechtszaak

Op Twitter zet de advocaat al zijn scenario’s uiteen. De beste uitkomst is natuurlijk dat de rechter oordeelt dat de SEC misbruik maakt van haar macht en dat Ripple gewoon kan blijven doen wat het doet. De tweede beste uitkomst is dat secundaire verkopen gewoon legaal zijn, en dat Ripple aan zo’n 100 investeerders XRP wél heeft verkocht als een effect.

De derde beste uitkomst is dat de moties van beide partijen worden verworpen. Dan zou de zaak bijvoorbeeld  nog een jaar kunnen duren. Secundaire verkopen zijn in dit geval wel legaal. Maar Deaton oppert een vierde scenario waarin het nog langer kan duren voordat het geschil is opgelost.

Voor het ergste geval voorspelt hij een win voor de SEC, maar waarin XRP-verkopen op de secundaire markt niet onder de effectenwetten vallen. In dat geval zegt hij hetzelfde voor Ripple en XRP-investeerders te willen doen als wat hij voor LBRY heeft gedaan – zich actief mengen in de zaak.

Hij denkt dat als je alleen de win-scenario’s voor één van de partijen bekijkt dat het scenario waarin Ripple wint het meest waarschijnlijk is. De theorie van de SEC is in zijn ogen maar vergezocht. De vraag vindt hij of rechter Torres hier ook zo over denkt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie