Simon Bosch Simon Bosch
06/02/2023 06:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2023 06:14

Ripple-advocaat Deaton ziet SEC’s kansen steeds kleiner worden

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple triunfa: se revelan documentos clave en la demanda contra XRP

Foto: Vector-3D/Shutterstock

De rechtszaak tussen crypto-gigant Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) loopt inmiddels al meer dan twee jaar, maar hij zal toch echt een keer geëindigd moeten worden. De populaire advocaat John Deaton denkt dat de SEC steeds minder kans maakt.

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Deaton hielp crypto van LBRY

Dat schrijft de advocaat op Twitter. Deaton is geen advocaat voor Ripple, maar een investeerder in XRP die net als alle andere XRP-investeerders wordt benadeeld door de acties van de SEC. Daarom heeft hij ervoor gekozen om zich linksom of rechtsom te mengen in de rechtszaak. De investeerders die hij representeert zijn nu ‘amica curiae’ in de zaak, oftewel ‘vrienden van de rechtbank’.

Hij heeft een hoop gedaan in de strijd tegen de SEC. Zo heeft de SEC cryptobedrijf LBRY ook aangeklaagd omwille van een erg vergelijkbare reden. Deaton duidelijk gekregen tijdens een zitting een dat de SEC geen verbod op secundaire verkopen mag leggen . Hierdoor gelden de secundaire verkopen van de LBC-token niet als verkopen van een ongeregistreerd effect en is het project zo goed als gered. In december gooide LBRY namelijk nog de handdoek in de ring.

Advertentie

Ripple’s kansen verbeterd door LBRY?

De rechtszaak leek erg op die tussen de SEC en Ripple, omdat laatstgenoemde is aangeklaagd vanwege exact dezelfde reden. Dit kan betekenen dat Ripple de zaak niet zal verliezen en dat XRP hierdoor niet van de markt hoeft te verdwijnen.

Op Twitter schrijft Deaton “vroeger werden bevers aangeboden als een effect (een ‘investment contract’). De bevers bleven bevers, geen effecten.” Hiermee bedoelt hij dat een token van nature geen effect is, maar dat de manier waarop deze verkocht wordt voor deze status kan zorgen. Verkopen op de secundaire markt zijn volgens hem dus gewoon legaal.

De advocaat merkt op dat de SEC vond dat door Ripple’s toedoen de verkopen op de secundaire markt óók als effecten geclassificeerd kunnen worden. Daardoor zou alle XRP illegaal verkocht zijn. Maar de uitslag van de LBRY-zaak bewijst dus mogelijk dat dit voor XRP ook niet geldt. Dat zou de kans dat Ripple niet verliest veel groter maken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie