Simon Bosch Simon Bosch
02/12/2022 13:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2022 13:14

Crypto-project LBRY ‘vermoedelijk dood’ na rechtszaak met SEC

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-project LBRY ‘vermoedelijk dood’ na rechtszaak met SEC

Foto: Stuart Monk/Shutterstock

Ripple is niet het enige bedrijf dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangeklaagd. LBRY is een ander voorbeeld, en ook niet zomaar een voorbeeld. LBRY werd gezien als een soort buffer voor Ripple, maar er lijkt nu geen redden meer aan. Althans, niet voor het bedrijf.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto-project LBRY moet opdoeken van de SEC

Op Twitter verklaart het bedrijf dat het vermoedelijk faillissement zal aanvragen in de nabije toekomst. De rechtszaak met de SEC heeft namelijk geleid tot een verlies voor LBRY. Het is nu officieel dat de Initial Coin Offering (ICO) eigenlijk een illegale ‘beursgang’ was, omdat het de verkoop van de LBC-token zonder registratie is gebeurd.

Het bedrijf moet van de SEC daarom verdwijnen. De blockchain en de LBC-token mogen wel blijven bestaan en het bedrijf is ook van plan om daarvoor te zorgen. Ironisch genoeg vond de SEC juist dat LBC uitsluitend bestond om op te speculeren, terwijl LBRY beargumenteerde dat de coin wordt gebruikt om artikelen mee te publiceren, om auteurs mee te belonen en om video-content aan te kopen en te promoten.

Nog niet zo lang geleden zei LBRY nog dat het zijn wonden likt, maar niet opgeeft. Wat het nu precies van plan is weten we helaas nog niet.

Advertentie

Gaat LBRY gevolgen hebben voor XRP rechtszaak?

Hoe dit zijn uitwerking gaat hebben op de zaak tussen Ripple en de SEC valt nog te bezien. LBRY’s rechtszaak werd vaak vergeleken met die van Ripple, omdat Ripple claimt dat XRP ook gebruikt wordt voor praktische doelen. Echter is LBC nu puur speculatief, volgens de rechter.

Ripple heeft al lange tijd een grote achterban. De advocaat Jeremy Hogan is hier één van. Hij denkt dat de SEC ervoor gaat zorgen dat het verlies van LBRY de Ripple-zaak gaat beïnvloeden. Advocaat John Deaton is het hier ook mee eens, maar hij denkt dat de gevolgen minimaal zullen zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie