Roy van Krieken Roy van Krieken
08/11/2022 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2022 17:30

LBRY-rechtszaak gaat geen effect hebben op Ripple, aldus advocaat

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Foto: Akif CUBUK / Shutterstock.com

Ongeveer een jaar geleden werd crypto-project LBRY door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangeklaagd. Volgens de SEC zou LBRY tokens hebben verkocht als securities, ofwel effecten, zonder dat zij hiervoor een licentie in huis hadden. Inmiddels heeft de rechter uitspraak gedaan en de SEC in het gelijk gesteld. 

Dit zorgde voor wat angst bij de XRP-gemeenschap. Immers, de rechtszaak van LBRY lijkt erg veel op de zaak waar Ripple nog altijd in verwikkeld is. Volgens advocaat John Deaton heeft het Ripple-kamp echter weinig tot niets te vrezen.

Ripple moet $2 miljard megaboete betalen in XRP zaak, eist waakhond
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

XRP-rechtszaak

Ook Ripple werd uiteraard door de SEC aangeklaagd wegens het schijnbaar verkopen van XRP-tokens zonder vergunning. De zaak loopt intussen al zo’n twee jaar en nog altijd heeft de rechter in deze zaak geen uitspraak gedaan. De geruchten gingen dat de recente uitspraak in de LBRY-zaak grote effecten zou gaan hebben op de lopende zaak tussen Ripple en de SEC.

Ripple-advocaat Jeremy Hogan gaf op Twitter aan dat hij verwacht dat de SEC gaat proberen om de LBRY-uitspraak in de lopende XRP-rechtszaak te betrekken:

“De rechter hing zijn hoed grotendeels op aan het feit dat er in wezen geen gebruik werd gemaakt van de [LBRY, red.] tokens ten tijde van de verkoop. Ik verwacht dat deze zaak zijn weg zal vinden naar de definitieve briefing van de SEC in de Ripple zaak.”

LBRY en Ripple

Ripple-advocaat John Deaton liet echter weten dat het onwaarschijnlijk is dat dit veel effect gaat hebben. Volgens hem zijn de twee rechtszaken inhoudelijk namelijk te verschillend van elkaar om direct een vergelijking te trekken. Wel zal volgens Deaton de SEC alles op alles zetten om de uitspraak van de rechter in de LBRY-zaak tot hun voordeel te gebruiken:

“LBRY vergelijken is als appels of peren vergelijken, pun intended. Begrijp me niet verkeerd, het is een klote uitspraak en ik weet zeker dat de SEC er bij rechter Torres veel ophef over zal maken en Gary Gensler zal doen alsof het Hooggerechtshof net een uitspraak heeft gedaan, maar wij weten wel beter.”

Volgens Deaton heeft Ripple nog altijd een grote kans om de rechtszaak met de SEC te winnen. Zeker omdat de manier waarop de SEC heeft gehandeld tijdens de zaak volgens hem niet te verantwoorden is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie