Roy van Krieken Roy van Krieken
08/11/2022 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2022 17:30

LBRY-rechtszaak gaat geen effect hebben op Ripple, aldus advocaat

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Foto: Akif CUBUK / Shutterstock.com

Ongeveer een jaar geleden werd crypto-project LBRY door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangeklaagd. Volgens de SEC zou LBRY tokens hebben verkocht als securities, ofwel effecten, zonder dat zij hiervoor een licentie in huis hadden. Inmiddels heeft de rechter uitspraak gedaan en de SEC in het gelijk gesteld. 

Dit zorgde voor wat angst bij de XRP-gemeenschap. Immers, de rechtszaak van LBRY lijkt erg veel op de zaak waar Ripple nog altijd in verwikkeld is. Volgens advocaat John Deaton heeft het Ripple-kamp echter weinig tot niets te vrezen.

Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat

XRP-rechtszaak

Ook Ripple werd uiteraard door de SEC aangeklaagd wegens het schijnbaar verkopen van XRP-tokens zonder vergunning. De zaak loopt intussen al zo’n twee jaar en nog altijd heeft de rechter in deze zaak geen uitspraak gedaan. De geruchten gingen dat de recente uitspraak in de LBRY-zaak grote effecten zou gaan hebben op de lopende zaak tussen Ripple en de SEC.

Ripple-advocaat Jeremy Hogan gaf op Twitter aan dat hij verwacht dat de SEC gaat proberen om de LBRY-uitspraak in de lopende XRP-rechtszaak te betrekken:

“De rechter hing zijn hoed grotendeels op aan het feit dat er in wezen geen gebruik werd gemaakt van de [LBRY, red.] tokens ten tijde van de verkoop. Ik verwacht dat deze zaak zijn weg zal vinden naar de definitieve briefing van de SEC in de Ripple zaak.”

LBRY en Ripple

Ripple-advocaat John Deaton liet echter weten dat het onwaarschijnlijk is dat dit veel effect gaat hebben. Volgens hem zijn de twee rechtszaken inhoudelijk namelijk te verschillend van elkaar om direct een vergelijking te trekken. Wel zal volgens Deaton de SEC alles op alles zetten om de uitspraak van de rechter in de LBRY-zaak tot hun voordeel te gebruiken:

“LBRY vergelijken is als appels of peren vergelijken, pun intended. Begrijp me niet verkeerd, het is een klote uitspraak en ik weet zeker dat de SEC er bij rechter Torres veel ophef over zal maken en Gary Gensler zal doen alsof het Hooggerechtshof net een uitspraak heeft gedaan, maar wij weten wel beter.”

Volgens Deaton heeft Ripple nog altijd een grote kans om de rechtszaak met de SEC te winnen. Zeker omdat de manier waarop de SEC heeft gehandeld tijdens de zaak volgens hem niet te verantwoorden is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Advertentie