Simon Bosch Simon Bosch
02/02/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2023 19:30

Goed nieuws voor Ripple rechtszaak? SEC geeft LBRY crypto géén verbod

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
La SEC no prohíbe la criptomoneda LBRY ¿Buenas noticias para Ripple?

Foto: eurobanks/Shutterstock

Afgelopen november verloor het mediaplatform LBRY haar rechtszaak met de SEC. Het bedrijf zou de LBC-token hebben verkocht als een ongeregistreerd effect. Het verlies zorgde voor grote teleurstellingen, maar die zijn nu een stuk lichter. Secundaire verkopen van LBC zijn nu wél legaal, nadat een populaire advocaat in hoger beroep is gegaan.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Deaton is redder in nood in LBRY rechtszaak

Dat verklaart advocaat John Deaton van CryptoLaw in een uitgebreide aankondiging op Twitter. Deaton is ook wel bekend van zijn werk in Ripple’s rechtszaak met de SEC. Hierin staat hij investeerders in XRP bij, omdat zij anders nauwelijks worden gerepresenteerd. De LBRY-zaak is erg vergelijkbaar met die van Ripple, mede daardoor is hij voor LBRY in hoger beroep gegaan.

De rechter was verbaasd dat de in de XRP-wereld populaire advocaat voor LBRY in hoger beroep ging. Hij wilde dat secundaire verkopen van LBRY op de openbare markt niet zouden gelden als verkopen van ongeregistreerde effecten (Engels: ‘securities’). LBRY heeft nooit een Initial Coin Offering (ICO) gehouden, en de SEC heeft het bedrijf ook niet beschuldigd van fraude.

LBRY kon niet bewijzen dat het LBC niet aanbood als een ongeregistreerd effect, maar de rechter vindt nu ook dat de LBRY geen ongelijk had. Daarom is gekozen voor een middenweg en komt er geen proces.

In december verklaarde LBRY zichzelf nog dood. Doordat Deaton in hoger beroep is gegaan is de rechtszaak nu uitgekomen op een schikking, waardoor het project doorgezet kan worden.

Advertentie

Overwinning belangrijk voor Ripple

De rechtszaak en de overwinning zijn belangrijk voor de gehele crypto-industrie, omdat het gevolgen kan hebben voor alle andere bedrijven in de sector. Nu kunnen bedrijven de schikking van LBRY gebruiken in eventuele toekomstige zaken als argument, waardoor ze in theorie een stuk sterker staan.

Ripple is misschien wel het belangrijkste bedrijf waar de uitslag een positieve invloed kan hebben. Sinds eind 2020 voert het bedrijf een rechtszaak tegen de SEC, en nog steeds is de rechtszaak niet geëindigd.

Mocht de rechter in deze zaak concluderen dat de SEC gelijk heeft, dan kan Ripple de uitslag van de LBRY-rechtszaak aanvoeren als tegenargument. Dat zou kunnen betekenen dat de SEC mogelijk geen gelijk heeft. De hoop is dat de rechtszaak uiterlijk in juni eindigt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
XRP stijgt 40% in
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Advertentie