Thom Derks Thom Derks
19/01/2023 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2023 13:30

XRP rechtszaak eindigt in juni, zegt Ripple CEO

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP rechtszaak eindigt in juni, zegt Ripple CEO

Foto: Am.uhrinova/Shutterstock

Ripple (XRP) CEO Brad Garlinghouse verwacht dat de slepende strijd die zijn bedrijf voert met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) binnenkort voorbij is, mogelijk al in juni dit jaar. Ook vertrouwt hij nog altijd op een positieve uitkomst in de controversiële rechtszaak.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Uitspraak XRP rechtszaak in juni

In gesprek met CNBC op 18 januari tijdens het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, zegt Garlinghouse dat het oordeel van de rechter al in juni kan komen. Beide partijen zijn inmiddels door de volledige procedure gelopen, waardoor het nu een kwestie van wachten is.

“We verwachten zeker een beslissing van de rechter in 2023. Je hebt er niet echt controle over wanneer een rechter een beslissing neemt. Maar ik ben er optimistisch over dat we binnen 10 maanden een oordeel hebben.”

Aldus Garlinghouse. Naast het grote vertrouwen dat de CEO in een positieve uitkomst heeft in de rechtszaak, wil hij ook nog wat dingen kwijt over de SEC. Volgens Garlinghouse heeft het machtige financiële toezichtsorgaan van de Verenigde Staten zich schandelijk gedragen tijdens de zaak.

Advertentie

SEC gaf geen waarschuwingen?

Het vreemdste volgens Garlinghouse is dat de SEC nooit bij hem aangaf dat XRP kwalificeerde als security, of effect, onder Amerikaanse wetgeving. Dat is het vraagstuk waar in principe de hele rechtszaak om draait. Een effect is een soort aandeel en mag in de VS niet zonder toestemming van de SEC zomaar aan het grote publiek verkocht worden.

“Niet één keer hebben ze tegen me gezegd dat XRP weleens kan kwalificeren als effect. Om daar dan later op terug te gaan en te zeggen dat je altijd al dacht dat XRP een effect was, maar we hebben het je niet verteld… dat voelt niet als een eerlijke samenwerking tussen de publieke en private sector.”

Volgens Garlinghouse zou de SEC er goed aan doen om dingen over te nemen van meer crypto-vriendelijke landen. Hierbij sprak hij onder andere over de Verenigde Arabische Emiraten, Japan, Singapore, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie