Roy van Krieken Roy van Krieken
11/12/2022 07:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2022 07:02

3 mogelijke scenario’s voor de uitkomst van de Ripple rechtszaak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Foto: Maksim Safaniuk/Shutterstock

Al bijna twee jaar is Ripple (XRP) verweven in een rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ripple wordt door de Amerikaanse toezichthouder beschuldigd van het verkopen van XRP tokens als securities, ofwel effecten, zonder dat zij hiervoor de benodigde licenties in handen hadden. 

De rechtszaak werd een uitputtingsslag, maar langzaam lijkt het erop dat we een einde naderen. Ripple advocaat Jeremy Hogan heeft onlangs op YouTube gedeeld wat de belangrijkste scenario’s zijn waar mensen rekening mee moeten houden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple verliest

Allereerst is dat een nederlaag voor het Ripple-kamp. Hoewel Hogan denkt dat dit niet het meest waarschijnlijke scenario is, blijft het absoluut mogelijk dat Ripple met lege handen naar huis gaat. 

“Het enige wat de SEC goed deed is het verzamelen van alle verklaringen, e-mails en YouTube-video’s van verschillende Ripple-werknemers die praten over de prijs van XRP. Ik bedoel, ze hadden acht jaar aan werk. Rechter Torres zou naar al die verklaringen kunnen kijken en het eens kunnen zijn met de SEC,” 

Hogan acht de kans dat Ripple de rechtszaak verliest op 30%.

Advertentie

Een gelijkspel

Het zou volgens Hogan ook kunnen dat er helemaal geen duidelijke overwinning wordt toegekend door rechter Torres. Dit kan plaatsvinden als de rechter geen van beide partijen overtuigend genoeg vind. Volgens Hogan is de kans dat dit gebeurt 18%.

“Rechter Torres beslist dat vroege XRP-verkopen effecten waren, maar op een bepaald moment verliezen de verkopen die aanduiding en worden ze een niet-effectenverkoop,” voegde hij eraan toe. 

Ripple wint de rechtszaak

Hogan gaat er echter vanuit dat Ripple wint en dat de rechter bevestigt dat de verkoop van XRP tokens door Ripple geen regels heeft overtreden en dat de token geen security is. Dit is het scenario waar XRP-investeerders op hopen en volgens Jeremy Hogan is de kans dat Ripple inderdaad wint zo’n 50%. 

“De eerste reden waarom ik denk dat Ripple zal winnen is omdat het geen wettelijke verplichting had aan kopers van XRP nadat de verkoop plaatsvond. Geen verplichtingen na de verkoop. Met andere woorden er kan geen sprake zijn van een investeringscontract zonder investering.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie