Roy van Krieken Roy van Krieken
18/02/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2023 14:00

Een complot tussen de SEC en Ethereum? Deze ex-Ripple topman gelooft

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Shutterstock/Atstock Productions

Voormalig executive bij Ripple (XRP), Matt Hamilton, heeft onlangs een bijzondere mening gedeeld. Hij gelooft namelijk heilig in een complot dat sinds een paar maanden de rondte doet binnen de crypto gemeenschap. De theorie stelt dat er een samenzwering zou zijn tussen het Ethereum (ETH) netwerk en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Bitcoin koers naar $93.000 door dit patroon? Dit zijn de mogelijkheden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

ETHGate

Het complot heeft inmiddels ook de onofficiële naam ‘ETHGate’ gekregen. Er wordt beweerd dat de Amerikaanse toezichthouder samen zou werken met Ethereum, terwijl concurrenten van Ethereum, waaronder uiteraard Ripple, zouden worden aangepakt. 

Volgens Hamilton bestaat er geen enkele reden om te twijfelen aan de plausibiliteit van deze samenzwering. Wel gaat het volgens Hamilton niet direct over een wereldwijd complot waarbij XRP het doelwit zou zijn van de ‘globale elite’. 

Een belangrijke reden waarom Hamilton gelooft dat het complot waar is, zijn de zogeheten ‘Hinman Emails’. Dit zijn documenten die betrekking hebben op een toespraak van voormalig SEC-topman William Hinman, die hij jaren geleden gaf. In deze toespraak zou Hinman onder meer hebben gesteld dat Ethereum niet gezien kan worden als een security, ofwel effect.

Het vraagstuk of een of meerdere cryptocurrencies als securities kunnen worden gezien is tevens de centrale kwestie die speelt in de beruchte rechtszaak tussen Ripple en de SEC. Volgens Hamilton kan dit haast geen toeval zijn. Hij stelt dat de SEC wel samen moet zweren met Ethereum.

“De e-mails zullen interessant zijn om te lezen.”

Charles Hoskinson haalt uit naar complottheorie

Ook de oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, Charles Hoskinson, kwam in aanraking met vergelijkbare complottheorieën. Een tijdje terug was in het ripple nieuws te lezen dat hij door de XRP-gemeenschap ook beschuldigd werd van samenzweren met de SEC, hetgeen hij uiteraard stellig ontkende.

Deze beschuldigingen waren voor Hoskinson genoeg om zich in de toekomst niet meer met de Ripple-zaak bezig te houden, terwijl hij naar eigen zeggen altijd aan de kant van Ripple heeft gestaan.

Op dit moment zijn er geen concrete feiten bekend die ETHGate of andere complottheorieën met betrekking tot Ripple en de SEC onderbouwen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie