Roy van Krieken Roy van Krieken
18/12/2022 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2022 16:00

Cardano oprichter is helemaal klaar met Ripple en XRP na heksenjacht

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Cardano oprichter is helemaal klaar met Ripple en XRP na heksenjacht

Foto: Michaela Jilkova/Shutterstock

De oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, Charles Hoskinson, heeft zich de afgelopen maanden wel eens uitgesproken over Ripple (XRP) en de rechtszaak waar dit netwerk in verzeild is geraakt. Vaak werd zijn commentaar echter niet gewaardeerd door de XRP-gemeenschap en in veel gevallen werd Hoskinson hard aangevallen. Om die reden heeft Hoskinson daarom besloten zich totaal niet meer met XRP te bemoeien.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hoskinson en XRP

Vooral in oktober ging de XRP-gemeenschap achter Charles Hoskinson aan. Destijds gaf hij aan dat de voornaamste reden voor de aanklacht vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission het feit was dat er nauwelijks duidelijke regulatie bestaat in het land. Hoewel dit niet eens echt een gevoelige uitspraak was, werd Hoskinson hard aangevallen.

Hij werd zelfs beschuldigd van het samenzweren met de SEC. Dit omdat hij voorheen een van de mede-oprichters van Ethereum (ETH) was. Dit was volgens de XRP-gemeenschap reden om complottheorieën de wereld in te helpen.

Hoskinson gaf keer op keer aan dat hij aan de kant van Ripple stond en hoopte dat zij de rechtszaak uiteindelijk zullen winnen. Toch werd het commentaar van Hoskinson hem niet in dank afgenomen. Daarom besluit hij nu voorgoed zijn mond te houden over alles dat met Ripple te maken heeft.

“Ik werd beschuldigd van liegen, en ik werd wederom beschuldigd van trollen. Ik weet niet hoe ik met de XRP-gemeenschap moet omgaan, ik denk dat mijn uitspraken historisch gezien zeer afgemeten en ondersteunend zijn geweest.”

Ripple verliest een bondgenoot?

Hoskinson zal in de toekomst geen enkele vraag over Ripple en XRP meer beantwoorden. Dit om te voorkomen dat hij weer wordt aangepakt door de XRP-gemeenschap.

“Dus, vooruit, ik ga in geen geval vragen beantwoorden over XRP. Ik ga het project niet noemen; ik ga helemaal niet praten over wat er gebeurt nadat er een oplossing is voor de XRP-zaak. Ik ga dat zelfs niet bespreken als het in de toekomst wordt gevraagd; ik ga gewoon zeggen: geen commentaar.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Advertentie