Roy van Krieken Roy van Krieken
16/10/2022 19:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/10/2022 19:06

Ripple CEO Brad Garlinghouse is ‘woest’ over XRP rechtszaak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

De CEO van Ripple (XRP), Brad Garlinghouse, is naar eigen zeggen erg boos op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de manier waarop zij zich hebben opgesteld in de rechtszaak. Volgens hem hebben de acties van de SEC in de lopende zaak niets te maken met het handhaven van de wet, maar alles met het vergaren van meer macht.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

XRP rechtszaak

Op Twitter haalde Garlinghouse hard uit naar de SEC. Volgens hem toont de Amerikaanse toezichthouder totaal geen berouw voor de schade die zij aanrichten aan onschuldige investeerders en bedrijven. Hij stelt dan ook dat het beleid van SEC-voorzitter Gary Gensler eigenlijk niets te maken heeft met trouw zijn aan de wet.

“Mijn verontwaardiging is gegroeid naarmate het proces vorderde. Er is geen verhaal, er zijn geen gevolgen voor degenen die deze rechtszaak hebben aangespannen.  Het streven van de SEC naar een politiek doel gaat niet over ‘trouw aan de wet’. Het gaat om macht.”

Daarnaast baalt hij van het feit dat degenen die de rechtszaak hebben aangespannen hoogstwaarschijnlijk geen enkele consequenties zullen ervaren. Volgens Garlingshouse is de SEC zelfs vergeten dat zij als overheidsinstantie in naam van de Amerikaanse bevolking dienen te handelen.

“We zouden allemaal woedend moeten zijn.”

Garlinghouse deed zijn uitspraken als reactie op een tweet van een gebruiker die opmerkte dat de Ripple CEO steeds vaker scheldwoorden gebruikte in zijn discussies over de rechtszaak met de SEC. In reactie daarop zei hij dat zijn verontwaardiging en woede zijn toegenomen naarmate het proces vordert.

De rechtszaak nadert zijn einde

De afgelopen paar weken kwamen er geregeld nieuwe ontwikkelingen in het ripple nieuws omtrent de inmiddels beruchte rechtszaak. Zo had het Ripple-kamp een paar grote overwinningen geboekt.

Daarnaast lijkt het er voorzichtig op dat er licht aan het einde van de tunnel zichtbaar begint te worden. Garlinghouse houdt rekening met het optimistische scenario dat de rechter mogelijk al over een paar maanden uitspraak zal doen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie