Timo Bult Timo Bult
13/10/2022 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2022 12:05

XRP rechtszaak: Ripple boekt overwinningen, zo staan ze er nu voor

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Foto: Maksim Safaniuk/Shutterstock

Menig investeerder die al een tijdje het crypto nieuws in de gaten houdt, zal vast en zeker de XRP rechtszaak scherp in de gaten houden. De rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) kan enorme gevolgen hebben voor de crypto-industrie, zowel in positieve als negatieve zin. Hoe staat de rechtszaak er nu voor?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

2 grote bedrijven mogen Ripple steunen

In het laatste XRP nieuws valt te lezen dat de twee bedrijven I-Remit en TapJets Ripple mogen steunen in de rechtszaak. Zij mogen een zogenoemde ‘Amicus Briefs‘ indienen. Dit kan gezien worden als een soort steunbetuiging van een partij die oorspronkelijk geen partij is in een rechtszaak.

De twee bedrijven in kwestie moeten voor 14 oktober hun mening met de rechter delen. In een Amicus Brief kan informatie staan waarvan de indiener denkt dat het relevant is voor de rechter om mee te nemen in haar overweging. In dit geval is dat dus goed nieuws voor Ripple aangezien de twee bedrijven Ripple steunen.

Advertentie

Andere positieve ontwikkeling in XRP rechtszaak

De bovenstaande ontwikkeling is niet de enige positieve ontwikkeling voor Ripple. Eind vorige maand was te lezen dat de rechter de SEC heeft bevolen documenten omtrent de uitspraken van voormalig SEC-topman William Hinman moet vrijgeven.

Hinman zou in een toespraak in 2018 hebben gesteld dat ethereum (ETH) een effect, of security, is. Als deze uitspraken meegenomen worden in de zaak dan rijst het vraagstuk natuurlijk waarom de SEC alleen achter XRP aangaat en niet ETH.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple rechtszaak, wanneer uitspraak?

Dat klinkt allemaal erg goed natuurlijk. Het kan echter nog altijd alle kanten op gaan. Wanneer volgt dan toch eindelijk de uitspraak? Dat kan nog lang duren, maar het einde lijkt in zicht. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, stelde onlangs dat hij over 3 tot 4 maanden een uitspraak verwacht. Hij gaf echter toe dat dit pessimistisch gezien langer kan gaan duren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie