Timo Bult Timo Bult
13/10/2022 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2022 12:05

XRP rechtszaak: Ripple boekt overwinningen, zo staan ze er nu voor

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Foto: Maksim Safaniuk/Shutterstock

Menig investeerder die al een tijdje het crypto nieuws in de gaten houdt, zal vast en zeker de XRP rechtszaak scherp in de gaten houden. De rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) kan enorme gevolgen hebben voor de crypto-industrie, zowel in positieve als negatieve zin. Hoe staat de rechtszaak er nu voor?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

2 grote bedrijven mogen Ripple steunen

In het laatste XRP nieuws valt te lezen dat de twee bedrijven I-Remit en TapJets Ripple mogen steunen in de rechtszaak. Zij mogen een zogenoemde ‘Amicus Briefs‘ indienen. Dit kan gezien worden als een soort steunbetuiging van een partij die oorspronkelijk geen partij is in een rechtszaak.

De twee bedrijven in kwestie moeten voor 14 oktober hun mening met de rechter delen. In een Amicus Brief kan informatie staan waarvan de indiener denkt dat het relevant is voor de rechter om mee te nemen in haar overweging. In dit geval is dat dus goed nieuws voor Ripple aangezien de twee bedrijven Ripple steunen.

Advertentie

Andere positieve ontwikkeling in XRP rechtszaak

De bovenstaande ontwikkeling is niet de enige positieve ontwikkeling voor Ripple. Eind vorige maand was te lezen dat de rechter de SEC heeft bevolen documenten omtrent de uitspraken van voormalig SEC-topman William Hinman moet vrijgeven.

Hinman zou in een toespraak in 2018 hebben gesteld dat ethereum (ETH) een effect, of security, is. Als deze uitspraken meegenomen worden in de zaak dan rijst het vraagstuk natuurlijk waarom de SEC alleen achter XRP aangaat en niet ETH.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple rechtszaak, wanneer uitspraak?

Dat klinkt allemaal erg goed natuurlijk. Het kan echter nog altijd alle kanten op gaan. Wanneer volgt dan toch eindelijk de uitspraak? Dat kan nog lang duren, maar het einde lijkt in zicht. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, stelde onlangs dat hij over 3 tot 4 maanden een uitspraak verwacht. Hij gaf echter toe dat dit pessimistisch gezien langer kan gaan duren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Advertentie